Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Amerikansk målvakt klar för Leksands IF

19 maj 2022 12:30
Damlaget

Leksands IF har gjort klart med den landslagsmeriterade amerikanska målvakten Emma Polusny som närmast kommer från spel i NCAA med St. Cloud State University. Kontraktet gäller över den kommande säsongen, 2022/2023.


23-åriga Emma Polusny kommer ursprungligen från Minnesota i USA. Som ungdoms- och juniorspelare representerade hon Mound Westonka High School i Minneapolis västra utkant. Det kom att bli fem säsonger i high school-ligan USHS innan karriären inför säsongen 2017/2018 gick vidare med spel för Saint Cloud State University dryga timmen nordväst om Minneapolis, där hon under de senaste fem säsongerna representerat skolan i NCAA. Vid VM 2019 var Polusny dessutom en del av det amerikanska laget som tog guld i turneringen.

Det är inte vanligt förekommande att målvakter utses till lagkaptener, men Emma Polusny har faktiskt varit såväl kapten som assisterande kapten under sina år i både Mound Westonka och Saint Cloud. Det nyskrivna kontraktet med Emma Polusny gäller över den kommande säsongen, 2022/2023.

Emma Polusny om att ansluta till Leksands IF:
-Jag är väldigt förväntansfull och glad över möjligheten att få spela för Leksands IF. Leksand erbjuder inte bara möjligheten att få tävla på en hög nivå, utan också en stor möjlighet att fortsätta utvecklas som spelare. Jag är en målvakt som spelar med mycket energi och som verkligen älskar ishockey. Jag är tävlingsinriktad och ger aldrig upp på en puck, även om jag mognat i mitt spel och lärt mig att spela ett mer kontrollerat positionsspel och jobba med mindre rörelser i målet. Jag vill kunna bidra med ett lugn i målet och skapa utrymme för mina medspelare att vara bekväma i att ta vissa risker med vetskapen att jag täcker upp för dem.

-Jag tror att det här kan bli året då Leksand tar steget till toppen av SDHL. Ledningen ser ut att göra ett bra jobb och få ihop en slagkraftig trupp, så det kommer att vara upp till oss alla att prestera för att slutligen vinna matcher. Jag vet inte så mycket om Leksand som by än, men jag ser fram emot att lära mig mer om den lokala kulturen. När jag tittar på bilder påminner det en hel del om mitt hem i Minnesota med många sjöar och en stark hockeygemenskap, och jag ser fram emot att få komma till Dalarna.

Alexander Bröms om nyförvärvet Emma Polusny:
-Vi gillade Emma från första mötet med henne, både hennes spel och hennes personlighet imponerade stort på oss. Jag tror att Emma kommer vara en väldigt viktig pusselbit för oss kommande säsongen.