Burgarutmaning på O´Learys i Falun

Publicerad: 2021-09-09
Partner
Nyförvärvet Ben Thomas berättade tidigare i veckan att han premiärladdade med svenska köttbullar. Under onsdagskvällen fick fyra av hans lagkompisar prova på en utmaning som gick lite under samma tema, då de gästade samarbetspartnern O´Learys för att tillaga varsin egenkomponerad hamburgare. – Det gick väldigt bra. Jag fick gåshud av min burgare, summerar en som vanligt mycket blygsam Jonas Ahnelöv.

Kvartetten på plats bestod utöver Ahnelöv av Patrik Zackrisson, Jon Knuts och Martin Karlsson. Spelarna var inne i köket två och två och fick där hjälp av restaurangens köksmästare att sätta ihop varsin burgare.
– Det var väldigt roligt att vara här och vi fick jättebra hjälp i köket. Det var väldigt varmt där inne, så nu vet man hur de som jobbar här har det varje dag, menar Ahnelöv, som fick dela kök med Patrik Zackrisson.
– Ja, dessvärre fick jag ju dela kök med någon som tog nästan all plats… Det gjorde att jag inte riktigt kunde visa alla mina skills som jag normalt sett har i köket, men utöver det tycker jag att det gick bra för mig faktiskt.

Ostigt värre
Ahnelöv berättar att de viktigaste ingredienserna i hans hamburgare var ost, jalapeño, krispig isbergssallad, silverlök samt favoriten tryffelmajonäs - och att resultatet blev utsökt.
– Jag är jättenöjd, den blev väldigt god. Lite väl mycket ost kanske, med det ska vara mycket ost på en bra hamburgare. Hemligheten bakom en riktigt bra burgare är att den inte är torr. För att undvika det måste man ha bra grader och mycket ost.

När Ahnelöv ska beskriva sin hamburgare med tre ord är han först inne och nosar på lite mer storslagna ord som mastodont och rejäl, men landar slutligen i:
– God, gubbig och rörig! Framför allt god, jag fick gåshud av min egen burgare.

På artikelbilden ser ni Ahnelövs mästerverk: Ostvulkanen

Läs mer om O´Learys och spana in meny här

Elin Broman/Fredrik Eklund
Stjärnlaget