Skadeuppdatering herrlaget
Publicerad: 2023-01-09
Herrlaget
Herrlaget gör sig redo för två SHL-matcher under veckan, mot Brynäs på bortaplan under torsdagskvällen samt Malmö hemma på lördag. Här är en uppdatering kring skadeläget i truppen.

Sedan den senaste skadeuppdateringen kring herrlaget återkommer Carter Ashton i spel inför veckans matcher vad det ser ut, berättar fysioterapeuten Per-Ivar Andersson.

-Carter har tränat med laget fullt ut här under förmiddagen och får därmed tre fulla träningsdagar med de övriga inför torsdagens match mot Brynäs där han ser ut att vara uttagningsbar.

Lian Bichsel är tillbaka i Sverige och Dalarna efter att ha spelat junior-VM i Kanada tillsammans med sitt Schweiz. Lian är hel och frisk, men man gör ändå en rejäl avstämning efter en sådan typ av turnering berättar "PI".

-När en spelare är borta på till exempel ett junior-VM har vi löpande kontakt med deras medicinska team. Lian är tillbaka i Leksand och tränade tillsammans med laget idag, och vi kommer att ha en avstämning tillsammans med honom i eftermiddag kring hur han känner sig efter landslagsturneringen. Det är absolut inga problem med honom, men man ska ha i åtanke att en sådan turnering sliter ganska hårt på spelarna med täta matcher och en del resande.

Skadade spelare

Inför matchveckan återfinns tre forwards på herrlagets skadelista. Nedan kommenterar Per-Ivar Andersson de spelarna som saknas.

John Quenneville
-Johns rehab går sakta men säkert framåt. Han tränar individuellt på is, och vi kommer även under veckan att träffa en läkare för en dubbelkoll hur hans rehab framskrider. Vi tar det dag för dag med honom helt enkelt.

Marek Hrivík
-Vi har ett möte bokat med en specialist i Stockholm på torsdag där jag och Marek kommer att gå igenom allting tillsammans med dem. Vi har inga prognoser att ge kring Marek innan vi haft det mötet och lagt upp en plan utifrån det, så vi får be att få återkomma med ytterligare information kring Marek senare.

Mikael Ruohomaa
-Mikael ådrog sig en överkroppsskada i samband med förra veckans bortamatch mot Frölunda. Han kommer att vara borta någonstans mellan 4-6 veckor. Vi har lagt en plan för honom tillsammans med fystränare Jesper Gillerås och Mikael själv utifrån att han kommer att kunna fortsätta träna en hel del även under sin skadeperiod så att han ska vara så optimalt förberedd som möjligt när han är tillbaka i spel igen.

Richard Brasar
Stjärnlaget