Knuts återkomst gav tre poäng
Publicerad: 2023-10-26
Herrlaget
Det blev en mycket viktig vinst i Luleå för centern Jon Knuts och hans lagkompisar. Klara 1-4 till slut.
– Vi gör en bra bortamatch och stryper Luleås energi.

Efter fyra raka förluster var det inte det lättaste att åka till försvarstarka Luleå. Och Jon tycker att hemmalaget började bäst.     
– De har några lägen där vi själva ställer till det. Sen växer vi in i det och gör några snygga mål, säger Jon som menar att man inte gjorde särskilt dåliga insatser mot Växjö och Oskarshamn, men ändå inte fick med sig några poäng.   
– Det handlar om att få den där energin. Vi har inte varit utspelade, men haft svårt att göra mål. I den här jämna ligan räcker det med ett eller två energilösa byten för att förlora.

Tillbaka från skada

Jon har missat tre matcher på grund av skada. Han tycker att det varit jobbigt att sitta vid sidan av.   
– Ja, särskilt när det inte gått bra. Då vill man ju vara med och hjälpa till, säger vår trotjänare som tycker att han kände sig pigg och stark idag.   
– Jag är nöjd med vår defensiv även om vi kanske kunde bidragit ännu mer i offensiven.

Första målet för säsongen för Zacke och Alexander

Backen Alexander Lundqvist gjorde sitt första mål för säsongen när han prickade närmsta hörnet från en minimal vinkel.   
– Vilket byte! Som de involverade backarna och det var ett snyggt avslut, säger Jon om det viktiga ledningsmålet från kedjan Peter Cehlárik, Marek Hrivík och Lucas Elvenes.   
Lagkapten Patrik Zackrisson gjorde sitt första för säsongen innan Marek Hrivík gör två mål varav ett i tom bur.

Var det nervöst där i tredje perioden?   
– Ja, när de gör 1-2 märks det att de får energi. Luleå får med sig publiken och momentum. Men vi gör 3-1 ganska snart och då gick luften lite ur dom, tycker Jon som var imponerad av hur mycket Leksandsklacken hördes i slutet av matchen.   
– Vilken support vi hade!

För många spelare efter sista målet

Det var upprörda känslor hos Luleåspelarna efter 1-4 eftersom Leksand hade en man utvisad och borde fortsatt spela med fyra man de återstående femton sekunderna.   
– Ja, då har man varit med om det, säger Jon och skrattar.

Vem fick Mashatten efteråt?   
– Jag hade kvar den sen HV-matchen och gav den vidare till Matt Caito. Vilken fantastisk insats han gör efter att inte ha spelat hockey på sex månader. Han är lugn och spelar med självförtroende. Det är verkligen inte lätt att komma tillbaka så där, men är det någon som grejar det så är det han, säger Jon imponerat.

Katharina Dalmalm
Stjärnlaget