Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Rögle
RBK

Tre poäng mot Rögle efter stabil match

3 november 2022 21:15
Herrlaget

Kvällens möte med Rögle slutade med en behaglig 3–0-seger där både Martin Karlsson och Tobias Ekberg skrev in sig i målprotokollet plus att Mantas Armalis höll sin tredje nolla för säsongen.


Det var en pigg inledning på matchen från Leksands sida som flertalet andra hemmamatcher tidigare under säsongen. Redan efter någon enstaka minut uppstod den första farliga målchansen vilket följdes upp av ett powerplay som däremot inte var av högsta kvalitet. Detta gjorde dock inte särskilt mycket, för när åtta minuter hade passerats kom ett välförtjänt ledningsmål. Krigarkedjan (9-11-13) checkade fast pucken i offensiv zon innan Patrik Zackrisson serverade Martin Karlsson som skickade in pucken mellan Christoffer Rifalks benskydd för sitt första mål för säsongen. Efter 1–0-målet var spelet lite mer fram och tillbaka där Rögle bland annat hade ett par riktigt vassa lägen i numerärt överläge, men då klev Mantas Armalis fram och räddade laget från ett kvitteringsmål. Leksand kunde sedan utöka sin ledning till 2–0 med en minut kvar av den första perioden när Oskar Lang hittade fram till Mikael Ruohomaa som bara hade att raka in pucken i ett öppet mål. Marek Hriviík var sedan nära att göra ytterligare en kasse innan pausvila, men tvåmålsledningen var intakt tills signalen ljöd.

Den andra perioden var av det mer jämnare slaget i inledningen. Det första läget stod Lucas Elvenes för som efter fyra minuter nästan lirkade in pucken innan Mantas Armalis fint räddade ett friläge i bytet efter. Rögle tog sedan över spelet tack vare ett oerhört långt byte i offensiv zon som följdes upp av ett powerplay, men i 5 mot 4-spelet jobbade Martin Karlsson till sig en utvisning och gav laget andrum plus ett eget spelövertag därefter. Varken i det powerplay-spelet eller i det tredje för kvällen lite senare blev det någon utdelning, utan det var med lika stort manskap på isen om Leksand var snäppet vassare. John Quenneville var millimeter från att näta på friläge där Christoffer Rifalk kom ut bra och räddade pucken i slutskedet av mittenakten. Hemmalaget fick däremot det sista ordet i perioden när ingen mindre än Tobias Ekberg stänkte dit 3–0 från sin backposition med en och en halv minut kvar för att befästa ledningen ytterligare.

I den tredje perioden kom Rögle ut starkt och tvingade Mantas Armalis till en spektakulär räddning innan ribban stod i vägen för gästerna sekunderna senare. Spelet ändrades sedan till att svänga fram och tillbaka där lagen turades om med målchanserna. Ungefär i mitten av perioden hettade det till som mest med lägen som borde ha resulterat i nätkänning åt något håll, men målvakterna stod emot och höll nere siffrorna. 3–0 skulle till slut också visa sig bli slutresultatet i matchen, vilket innebar att Leksand tog revansch på Rögle och att Mantas Armalis höll sin tredje nolla för säsongen.

Redan nu på lördag väntar nästa hemmamatch när Växjö kommer på besök, så säkra din plats i en förhoppningsvis fullsatt arena innan det är för sent!