Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Timrå
TIK

Tre poäng i målsnål drabbning

13 oktober 2022 21:15
Herrlaget

Kvällens hemmamatch mot Timrå slutade med en härlig 1–0-seger efter ett avgörande från Anton Lindholm och ännu en hållen nolla från Mantas Armalis.


Den första perioden var en öppen historia som präglades av en del slarviga uppspel och långa anfall från båda lagen. Leksand började snäppet bättre och hade matchens första målchans efter fem minuter där Kalle Östman sånär lirkade in ett friläge. Kort därefter hade hemmalaget ett powerplay som inte gav utdelning innan Timrå tog sig in i spelet rejält. I mitten av perioden tvingades Mantas Armalis först till en fin räddning på en spelvändning för att inte långt senare mirakulöst rädda ett givet mål med klubbhandsken. Lagen bytte därefter ett par farliga lägen med varandra, men trots detta var resultatet 0–0 efter 20 spelade minuter.

Det fortsatte vara mycket fram och tillbaka även i mittenakten. Timrå kom ut med bra energi och förde spelet i inledningen innan Leksand tog över i några minuter där John Quenneville bland annat hade ett skott som touchade målramen. Hemmalaget lyckades sedan inte med att förvalta varken sitt andra eller tredje numerära överläge för kvällen då inget av direkt kvalité skapades framåt. I slutskedet av perioden hade Mikael Ruohomaa ett jätteläge att spräcka målnollan från nära håll på en spelvänding, men denna period slutade också mållöst tack vare två stabila målvakter.

Det första målet för kvällen gjordes istället tidigt i den tredje perioden. När två och en halv minut hade passerats brast Tegera Arena ut i ett jubel när Anton Lindholm följde med i ett anfall och rakade in en retur i ett öppet mål. Precis efter 1–0-målet dödade Leksand också sitt första boxplay galant för att behålla kommandot i mötet. Det var sedan stiltje ett tag innan det tog fart i ett byte med sex minuter kvar av ordinarie tid. Först kunde Leksand ha punkterat matchen på ett vackert anfall innan Timrå nästan lyckades kvittera på ett friläge, men på något vis var ettmålsledningen fortsatt intakt. 1–0 skulle också visa sig hålla hela vägen till slutsignal efter att Leksand försvarade sig väl i fem mot sex där Mantas Armalis noterades för ytterligare en nolla i kolumnen.

På lördag väntar bortamatch mot Växjö.