Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Djurgården
DIF

Själin efter strafförlusten mot DIF

13 augusti 2021 23:00
Herrlaget

Efter en svängig och målrik tillställning i Tegera Arena under fredagskvällen kunde gästande Djurgården till slut lämna Dalarna med en seger efter straffläggning där slutresultatet skrevs till 5-6. Calle Själin stod för tre poäng, och var ändå relativt nöjd efter matchen.


Säsongens första träningsmatch för såväl Leksands IFs herrlag som för Djurgårdens dito avgjordes under fredagskvällen. Det blev en målglad och svängig tillställning, och även om kvalitén i spelet pendlade något precis som förväntat med tanke på att det var första matchen, bjöds publiken ändå på en hel del ljusglimtar.

-Det märktes att det var en träningsmatch... Jag tycker ändå att en hel del av det vi jobbat på under veckan fungerade ganska bra ikväll, även om försvarsspelet kan bli lite bättre. Det är ändå första matchen och vi har bara en knapp veckas isträning i oss, och sett till det är det ändå en helt okej insats, säger Calle Själin.

När det kommer till delarna i spelet som fungerade bra för Leksands del vill backen Calle Själin lyfta fram puckkontrollen, framförallt i egen zon.

-Spelet med puck i egen zon fungerade bra, att vi vågar spela oss ur situationerna. Mycket är ju ringrostigt såklart, men skönt ändå att vi börjar sätta vissa delar redan från start.

Tre poäng från Själins klubba

När matchstatistiken summeras sticker Nils Åman för Leksand och Rhett Rakhshani för Djurgården ut lite extra då de bägge herrarna gjorde 4 poäng (2+2) vardera. Strax därbakom skuggar dock Calle Själin som stod för hela tre assistpoäng från sin backposition. Framförallt hans andra framspelning som nyförvärvet Justin Kloos kunde näta på var en riktig delikatess.

-Två av mina poäng ikväll kan jag nog inte ta åt mig äran för, där var det mest mina medspelare som gjorde jobbet. Jag sköt ju liksom på Lang och in, den var ju snygg... Framspelningen till Kloos vet jag inte riktigt hur den gick till, jag blundade och snurrade på bara. Jag fick lite feeling, men man ska nog inte förvänta sig sådant från mig alltför ofta kanske, säger Calle Själin med ett skratt.

Parallellt med att spelsystem och samspelet inom laget skall komma igång under försäsongen ska ju varje spelare även på individuell basis komma igång med teknik, fart och fysik. Calle Själin menar att den biten gick över förväntan för hans del i matchen.

-Det kändes ändå bättre än förväntat för egen del. Jag trodde att det skulle kännas lite trubbigare och trögare i spelet än vad det gjorde, men det flöt ändå på ganska bra. Det tar såklart lite tid att komma igång på allvar, men överlag var det helt okej, säger Själin.

Ny matchvecka väntar för herrlaget

Redan imorgon lördag återsamlas herrlaget för gemensam teori och träning. När man efter en ledig söndag sedan kliver in i en ny vecka gör man det med matcher mot Färjestad BK och Frölunda HC på menyn då Strömstad Hockey Classic skall avgöras på onsdag och fredag.

-Vi har samling imorgon för att gå igenom den här matchen, och så har vi även ett ispass under lördagseftermiddagen. Det blir en ledig söndag, men sedan kör vi på med en ny vecka och en turné till Strömstad vilket jag ser fram emot. Det är alltid roligt att åka till Strömstad, det är ett väldigt bra arrangemang där och två bra träningsmatcher för oss, avslutar Calle Själin.