Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Söndag Sön 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Leksand
LIF

Förlust men fantastisk insats

9 december 2021 22:00
Damlaget

Sjukdom och skador gjorde att det blåvita lag som bussade mot torsdagens derby i Gävle bestod av 11 utespelare, och efter en skada på Lindsay Agnew i den första perioden fick leksingarna klara sig med endast 10 (!) utespelare större delen av matchen.
– Med tanke på det gjorde vi en fantastisk insats, konstaterar comebackande forwarden Emelie Berlin efter 3-8-förlusten mot Brynäs.


Hon har själv missat stora delar av säsongen på grund av två underkroppsskador, och skulle egentligen mest bara följa med som extraspelare till denna match.
– Jag har inte spelat någon match än efter att jag har kommit tillbaka från skadan, så när vår tränare ringde och sa att jag skulle få följa med till Gävle och hoppa in lite som avlastning tyckte jag att det lät som en alldeles lagom start, menar Emelie, vars match-comeback dock skulle visa sig få en lite annan utformning.
– Haha, ja det blev en så kallad chockstart kan man väl säga. Jag har nog aldrig spelat så mycket som i den här matchen, haha. Men det var kul! Jätteroligt att vara tillbaka, och även om det kanske låter konstigt så tyckte verkligen alla vi som spelade i dag att det var väldigt roligt. Jag tycker att vi, efter förutsättningarna, gjorde en väldigt bra match.

Och det får man verkligen hålla med om. Trots spelarbristen pressade leksingarna stundtals det serieledande hemmalaget riktigt bra, skapade flera farliga chanser och gjorde ju trots allt tre mål.
Skottstatistiken landade dessutom på 28-28.
– Ja, vi var absolut inte utspelade. Jag tycker verkligen att vi jobbade som ett lag och stod upp riktigt bra. Sen att det rann i väg till 8-3 kan man kanske inte säga så mycket om i just den här matchen.

Backen Tuva Kandell berättade för SVT Play i den första periodpausen att torsdagens match var det jobbigaste hon har varit med om. Emelie Berlin är inne på samma spår.
– Jag har aldrig spelat en match på den här nivån med så få spelare, så det här var verkligen...speciellt! Det var väldigt jobbigt helt enkelt, så jag tror att det passar väldigt bra för oss med ett matchuppehåll nu.
Torsdagens match var nämligen den sista innan jul för Leksands del. Matchandet drar igång igen den 27 december, med bortamatch mot SDE.