Lördag Lör 29 Oktober Okt
Söndag Sön 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Idag 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Leksand
LIF

Förlust men fantastisk insats

9 december 2021 22:00
Damlaget

Sjukdom och skador gjorde att det blåvita lag som bussade mot torsdagens derby i Gävle bestod av 11 utespelare, och efter en skada på Lindsay Agnew i den första perioden fick leksingarna klara sig med endast 10 (!) utespelare större delen av matchen.
– Med tanke på det gjorde vi en fantastisk insats, konstaterar comebackande forwarden Emelie Berlin efter 3-8-förlusten mot Brynäs.


Hon har själv missat stora delar av säsongen på grund av två underkroppsskador, och skulle egentligen mest bara följa med som extraspelare till denna match.
– Jag har inte spelat någon match än efter att jag har kommit tillbaka från skadan, så när vår tränare ringde och sa att jag skulle få följa med till Gävle och hoppa in lite som avlastning tyckte jag att det lät som en alldeles lagom start, menar Emelie, vars match-comeback dock skulle visa sig få en lite annan utformning.
– Haha, ja det blev en så kallad chockstart kan man väl säga. Jag har nog aldrig spelat så mycket som i den här matchen, haha. Men det var kul! Jätteroligt att vara tillbaka, och även om det kanske låter konstigt så tyckte verkligen alla vi som spelade i dag att det var väldigt roligt. Jag tycker att vi, efter förutsättningarna, gjorde en väldigt bra match.

Och det får man verkligen hålla med om. Trots spelarbristen pressade leksingarna stundtals det serieledande hemmalaget riktigt bra, skapade flera farliga chanser och gjorde ju trots allt tre mål.
Skottstatistiken landade dessutom på 28-28.
– Ja, vi var absolut inte utspelade. Jag tycker verkligen att vi jobbade som ett lag och stod upp riktigt bra. Sen att det rann i väg till 8-3 kan man kanske inte säga så mycket om i just den här matchen.

Backen Tuva Kandell berättade för SVT Play i den första periodpausen att torsdagens match var det jobbigaste hon har varit med om. Emelie Berlin är inne på samma spår.
– Jag har aldrig spelat en match på den här nivån med så få spelare, så det här var verkligen...speciellt! Det var väldigt jobbigt helt enkelt, så jag tror att det passar väldigt bra för oss med ett matchuppehåll nu.
Torsdagens match var nämligen den sista innan jul för Leksands del. Matchandet drar igång igen den 27 december, med bortamatch mot SDE.