Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Djurgården
DIF

Payge Peña efter söndagens förlust

26 september 2021 18:53
Damlaget

Det blev inga SDHL-poäng för Leksand heller under söndagen, då gästande Djurgården tog med sig samtliga tre pinnar hem till huvudstaden. Payge Peña berättar efter matchen om bristen på mål, att hitta matchformen och den kommande veckan.


Målfabrikationen kom att bli Leksands akilleshäl under SDHL-helgen, då man inte heller under söndagen lyckades spräcka motståndarnollan. Efter ytterligare en tät tillställning kunde till slut Djurgården lämna Dalarna med tre poäng efter resultatet 0-2. Spelmässigt kom man inte upp i samma nivå som i lördagens match mot Linköping menar forwarden Payge Peña.

-Vår insats idag är inte bra nog helt enkelt. Djurgården är ett lag vi ska kunna slå, men vi gör inte de små sakerna rätt idag. Vi vinner inte kamperna och tummar en del på det vi tränat på under veckan. Det känns som att vi släpper ifrån oss matchen idag i onödan. Jämfört med insatsen mot Linköping är det ett steg i fel riktning idag och jag tycker inte att vi uppträder som samma lag här idag, säger Payge Peña.

Efter att ha blivit nollade i två raka matcher är, som tidigare nämnt, effektiviteten givetvis under lupp från de som följer lagets framfart. Trots att man under matchhelgen saknade två viktiga anfallsstrateger i form av Tereza Vanišová (avstängd) och Phoebe Staenz (skadad), skapade man ändå en hel del möjligheter men utan den riktiga skärpan i de avgörande ögonblicken.

-Vi har skapat våra chanser och inte varit ofarliga på något vis, men vi har varit alldeles för dåliga på att ta tillvara på dem. Vi måste hitta en väg att ta oss in på mål på ett bättre sätt för att kunna styra, ta returer och jobba på puckarna där inne. Vi bränner ett par frilägen under helgen också, och ska vi vinna matcherna måste vi såklart få in puckarna, säger Peña.

Slipar på matchformen

Payge Peña gör sin första säsong i svensk ishockey efter att tidigare under karriären huserat på nordamerikansk mark. Det innebär inte bara att ett nytt äventyr tagit vid i livet för Payge Peña, utan även att hon just nu genomgår en omställning till europeisk hockey.

-Hittills har jag verkligen älskat att vara i Leksand. Det är en väldigt bra och snabb liga att spela i, och jag gillar verkligen den utmaningen. På isen skiljer det sig en hel del jämfört med nordamerikansk hockey. Man har mer tid och utrymme att hantera pucken på, så det är lite annan typ av hockey här i Sverige. När det kommer till spelet för egen del vill jag såklart bidra med poäng i offensiven, men det viktigaste är att laget tar poäng oavsett vem som gör målen och poängen. Det var längesedan jag spelade innan jag kom hit till Leksand, men jag känner ändå att formen kommer mer och mer för varje match jag spelar.

Precis som Peña själv är inne på var det en bra bit över ett år sedan hon senast spelade hockey innan hon anslöt till Leksands IF, och då säsongen än så länge är mycket ung slipar hon för fullt på att komma tillbaka i full matchform.

-Matcherna hittills under säsongen har varit viktiga för mig för att hitta tillbaka i matchformen. Jag tycker att jag blir bättre i prestationen hela tiden, men har man varit borta från något så länge så måste man ha respekt för att det tar tid att komma in i det igen. Nu ser jag väldigt mycket fram emot de nästa matcherna som väntar om en knapp vecka.

Stockholmshelg väntar

Matcherna som väntar under den kommande helgen är SDE och AIK på bortaplan, och man får nu som lag analysera den här helgens matcher för att sedan lägga dessa till handlingarna och påbörja förberedelserna för den viktiga matchhelgen som stundar.

-En ny vecka betyder nya möjligheter, och vi har två matcher under nästa helg att se fram emot. Vi ska se till att genomföra en bra träningsvecka med hårt arbete innan vi reser till Stockholm. Det gäller att blicka framåt, men det är helt klart en matchhelg där vi måste ta poäng, avslutar Payge Peña.