Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Hemma
Göteborg
GHC
Borta
Leksand
LIF

Carlsson inför damernas bortahelg

17 september 2021 09:10
Damlaget

Nyförvärvet Jennifer Carlsson har innan flytten till Leksand representerat klubbar i hemstaden Göteborg under hela livet.
I helgen ställs hon mot sitt gamla lag, då leksingarna gästar HV71 (lördag) och Göteborg (söndag).
– Det blir väldigt speciellt så klart, men framförallt väldigt kul, säger den 21-åriga forwarden.


Jennifer berättar att det var ett stort steg för henne att lämna Göteborg, men att hon trivs jättebra i sin nya klubb.
– Självklart var det väldigt speciellt att flytta efter så många år hemma i Göteborg, men det här känns verkligen helt rätt. Jag har kommit jättebra in i laget och allt ifrån träningsmöjligheter till boende fungerar jättebra. Det enda som fattas nu är väl att vi får ta första poängen också...

Leksingarna gick poänglösa från premiärhelgen hemma mot Modo och Luleå, och Jennifer Carlsson tycker att det främst är offensiven som måste förbättras för att kommande helgs matcher ska spräcka poängnollan.
– Jag tycker att vårt försvarsspel fungerade bra större delen av båda matcherna förra helgen, men i offensiven måste vi höja oss några snäpp.

Hur gör ni det?
– Vi har fokuserat mycket på offensiven på träningarna nu i veckan, och jag tycker att det har sett väldigt bra ut. Sen handlar det mycket om att vi ska hålla i vårt spel över 60 minuter, och göra allt fullt ut till hundra procent, menar Jennifer.

Helgens motståndare HV71 och Göteborg inledde båda serien med matcher mot Djurgården och Linköping. HV71 vann mot Djurgården, men förlorade mot Linköping, medan Göteborg liksom Leksand fortfarande jagar säsongens första poäng.
– Man har ju inte jättestor koll på hur lagen spelar så här tidigt på säsongen, men det kommer helt klart att bli två tuffa matcher. För min del blir det självklart extra speciellt att komma hem till Göteborg och spela. Jag har många bra vänner i laget, så både dom och jag tycker nog att det ska bli väldigt roligt att mötas.

Hoppas att du får roligast...
– Haha, ja, det får vi hoppas.

Baserat på veckans träningar, vem är mest sugen på att avgöra i helgen?
– Oj, det är vi alla, men om jag ska välja en så säger jag Lindsay Agnew.