Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Rögle
RBK

Skön seger mot Rögle

28 december 2021 21:15
Herrlaget

Efter en explosiv första period kunde Leksand till slut vinna kvällens hemmamatch mot Rögle med fem mål mot två och hitta tillbaka till vinnarspåret.


Det var en otrolig första period som bevittnades ikväll där hela sex (!) mål gjordes fördelat på fyra till Leksand och två till Rögle, och allt inleddes med en fantastisk start från hemmalaget där spelet ägdes direkt från nedsläpp. Drygt två minuter tog det för Oskar Lang att spräcka målnollan när han rundade kassen och fick in pucken mellan målvaktens benskydd. Inte ens en och en halv minut senare stod det 2–0 på tavlan efter att Mikael Ruohomaa hade levererat en klockren passning till Carter Camper i slottet som enkelt stötte in pucken. Därefter dröjde det tills drygt elva minuter hade passerat innan Carter Ashton ökade på till 3–0 med en styrning i powerplay innan samme Ashton bara några minuter senare även satte 4–0 i numerärt överläge när han lirkade in pucken från bakom kassen. Ur ett blåvitt perspektiv avslutades perioden dock på ett surt vis när Rögle lyckades reducera två gånger om inom loppet av 45 sekunder där det första målet gjordes i 5 mot 4 medan 4–2 kom som från ingenstans i slutminuten.

I den andra perioden så var det betydligt jämnare överlag med tanke på att Rögle lyfte sitt spel rejält efter pausvilan. Bortalaget kom ut bäst och fick till ett par farliga avslut som nästan letade sig in i nätmaskorna under mittenaktens inledande minuter medan Leksands farligaste chans var ett skott i stolpen från Mikael Ruohomaa. Efter detta var det en del fram och tillbaka på isen innan Leksand återtog kommandot med under fem minuter kvar till paus när ännu ett powerplay-mål gjordes. Den gången studsade pucken lite turligt fram till Mikael Ruohomaa som bara hade att raka in 5–2, vilket också var resultatet efter 40 minuters hockey.

Den avslutande tredjedelens matchbild kontrollerades i princip helt och hållet av Leksand där hemmalaget knappt släppte till något farligt bakåt under hela perioden. Försvarsspelet var på topp matchen ut och det var betydligt närmare en utökning av ledningen istället för en reducering, men trots ett par chanser framåt gjordes inget mer mål i matchen. Slutresultatet landade därmed på 5–2 och en mycket välbehövlig trepoängare bärgades i kampen om topp sex-platserna.

Nu på torsdag väntar årets sista match när Luleå står för motståndet på bortaplan.