Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Söndag Sön 6 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Söndag Sön 20 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Fredag Fre 25 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Söndag Sön 4 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Söndag Sön 11 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Torsdag Tor 29 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Frölunda
FHC

Förlust mot Frölunda

9 december 2021 21:24
Herrlaget

Kvällens hemmamatch mot Frölunda slutade med ännu en snöplig förlust efter att Leksand slarvade bort två mål innan slutresultatet skrevs till 2–4.


Den första perioden var ingen rolig historia för Leksand där det slarvades en del med tanke på att passningsspelet inte var på topp. Frölunda tog ledningen efter knappt fem minuter när Ryan Lasch hittade Joel Lundqvist som enkelt styrde in pucken i powerplay. Precis efter 0–1-målet hade hemmalaget chansen att kvittera och komma ikapp i numerärt överläge, men det ville sig fortsatt inte när det kommer till att få utdelning med en man mer på isen. När 15 minuter var gångna kunde istället gästerna utöka sin ledning via Michael Spacek efter att Leksand tappade pucken i mittzon och direkt blev straffade på en omställning. 0–2 var även resultatet efter den första perioden och därmed på nytt en uppförsbacke att behöva hämta upp för det blåvita laget.

Nästan omgående i mittenakten tvingades Leksand spela ett fyra minuter långt boxplay där man pressades tillbaka rejält av Frölunda. Trots ett par chanser lyckades försvaret och Kasimir Kaskisuo freda sig från ännu ett baklängesmål för att fortsatt hålla liv i matchen, och när åtta minuter hade gått av perioden hittade hemmalaget äntligen rätt. Carter Ashton fick fram pucken till Mikael Ruohomaa precis framför kassen som i sin tur lyckades lirka in reduceringen som betydde 1–2. Bara sekunder efter detta hade bortalaget en puck i mål som dock dömdes bort för målvaktsinterference efter videogranskning. Leksand tryckte sedan på för en kvittering, men som från ingenstans tog Frölunda istället tillbaka kommandot. Med pucktapp bakom eget mål samt en styrning på egen klubba som ändrade puckbanan letade sig skottet från Patrik Carlsson in för 1–3 på tavlan. I och med detta var skillnaden återigen två mål inför den avslutande tredjedelen.

Leksand inledde den tredje perioden med bra fart i offensiven och hade tidigt flertalet skott där det dock hade behövts mer skärpa om en reducering skulle falla. Till slut gjordes målet i det tredje numerära överläget för kvällen där Matt Caito fullkomligt dunkade upp pucken i krysset från sin backposition med tio minuter kvar av ordinarie tid. Inte långt senare hade Joel Lundqvist ett skott i stolpen som defintivt kunde ha punkterat kvällens tillställning, men marginalerna var på hemmalagets sida för fortsatt nerv hela vägen in mot slutsignal. Leksand tog sedan ut målvakten i slutskedet för att pressa på för en kvittering, men så blev inte fallet när Nicklas Lasu pricksköt in 2–4 från egen zon och ordnade tre poäng till bortalaget.

På lördag väntar bortamatch mot Färjestad.