Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Leksand
LIF

Tre poäng mot hemmastarkt Rögle

27 november 2021 17:36
Herrlaget

En mycket väl genomförd bortamatch mot Rögle slutade med en fin 4–1-seger för Leksands del där tre av målen gjordes i den avslutande tredjedelen.


Den första perioden var av den jämnare karaktären med mycket kamp och intensitet ute på isen. Överlag så fick Rögle till bättre tryck i offensiv zon med ett par farliga lägen perioden igenom som Kasimir Kaskisuo fint räddade. För Leksands del så var det ett fåtal skott som kunde ha letat sig i nätet, men efter 20 minuters spel så var det fortfarande mållöst där inget av lagen riktigt hade kopplat något grepp om matchen.

Även i mittenakten så fortsatte spelet på samma väg som tidigare med ett rejält ställningskrig där varken Rögle eller Leksand vek ner sig i kampmomenten. Spelet var relativt mycket fram och tillbaka där lagen hade svårt att bita sig fast i offensiven, men detta var något som hemmalaget lyckades med ungefär i mitten av andraperioden. I matchens första powerplay så var det mycket nära att det ringde bakom Kasimir Kaskisuo som fick lov att kliva upp rejält för att hålla nollan intakt. Detta gav i sin tur Leksand chansen att spräcka målnollan, vilket också gjordes med tre och en halv minut kvar till pausvila. Justin Kloos kämpade till sig pucken i egen zon, tog den med sig in i offensiv zon där han sedan avslutade med att skicka in 0–1 och sitt sjätte mål för säsongen. Detta var också resultatet efter två perioder efter en dittills oerhört jämn drabbning.

Inledningen av den tredje perioden gick helt och hållet till Leksand där två snabba mål gjordes. Efter drygt två och en halv minuts spel utökade Calle SJälin ledningen till 0–2 med ett mycket fint skott från sin backplats, och inte ens 30 sekunder senare var resultatet 0–3 efter att Emil Heineman lyckades trycka in såväl pucken som sig själv i mål. Detta gjorde i sin tur att Rögle begärade timeout för att samla laget efter Leksands effektiva start. Några minuter senare etablerade hemmalaget riktigt bra tryck för att till en början få in en reducering, men då var bland annat stolpen i vägen samtidigt som Kasmir Kaskisuo gjorde en märklig men viktig räddning när han på rygg lyckades mota pucken. Till slut gick det dock inte att stå emot, och med 13:25 på klockan kunde Adam Tambellini få in 1–3 i numerärt överläge och med en plockad målvakt. Närmare än så kom inte hemmalaget efter att Max Vérroneau fastställde slutresultatet till 1–4 när han revs ner precis framför den öppna målburen. Leksand tog därmed en härlig trepoängare mot topplaget Rögle och hänger på i toppen av tabellen.

Nu på tisdag väntar hemmamatch mot Färjestad, säkra din plats i arenan och hjälp laget till ännu en seger!