Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Örebro
ÖRE

Leksand nollade Örebro

16 oktober 2021 17:38
Herrlaget

Med två mål från Patrik Norén och säsongens första nolla från Kasimir Kaskisuo tog Leksand sjätte segern i följd efter att ha besegrat Örebro med 2–0.


Inledningen på matchen var intensiv från Örebros sida där gästerna kom ut starkt med ett stolpskott redan i matchens första spelminut. Efter detta var spelet en del fram och tillbaka tills gästerna fick ett powerplay tolv minuter in när Justin Kloos blivit utvisad. I detta numerära underläge svarade Kasimir Kaskisuo för ett par viktiga räddningar för att behålla dödläget, och med två minuter kvar av den första perioden räddade Leksands finske målvakt ett nästan givet mål när han plockade pucken innan den letade sig in i det öppna målet. Allt som allt var Örebro snäppet vassare under matchens första 20 minuter där Leksand var glada att komma undan med 0–0.

Leksand inledde mittenakten på ett bra sätt med bra tryck i offensiv zon där hemmalaget bland annat hade en puck som precis stannade innan mållinjen som sin dittills bästa chans. När sex minuter hade gått klarades ännu ett boxplay av utan större problem, och bara kort därefter hade Nils Åman ett jätteläge som sånär resulterade i ett ledningsmål. Det fortsatte sedan att svänga när Örebro tilldelades ett straffslag efter elva minuter, men Rodrigo Abols överlistade inte Kasimir Kaskisuo i målet som enkelt räddade. Detta bäddade i sin tur för det som hände en och en halv minut senare när Tegera Arena exploderade. Med ett bra anfall i ryggen hamnade Mikael Ruohomaa i en position bakom Jhonas Enroth där han sedan serverade Patrik Norén som dundrade in 1–0 efter att ha klivit upp från sin backposition. Andraperioden fortsatte sedan att leverera spelmässigt hela vägen fram till pausvila med lägen åt båda håll där det även hettade till flertalet gånger, men inga fler mål gjordes och ettmålsledningen höll sig.

I början av den tredje perioden hade båda lagen chansen att få utdelning i 5 mot 4 där det dock inte blev något ordnat spel vid något av tillfällena. Ingen utdelning blev det heller för Leksand i mitten av perioden trots att riktigt bra tryck etablerats i powerplay, men det dröjde inte särskilt länge efter detta innan 2–0 gjordes. När 13 minuter hade passerat klev Patrik Norén fram på nytt när han denna gången drog till med ett hårt slagskott från blålinjen som fint letade sig in i nätmaskorna. Efter detta stängde Leksand ned helt och hållet bakåt för en mycket bekväm och härlig seger. Detta var också Kasimir Kaskisuos första nolla för säsongen efter en mycket bra insats i målet.

Härnäst väntar bortamatch mot Luleå på torsdag kväll.