Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Leksand
LIF

Ashton inför Timrå borta

8 oktober 2021 09:06
Herrlaget

– Bra energi, disciplinerat spel och framförallt - hårt jobb!
Så svarar den kanadensiske forwarden Carter Ashton på frågan om vad som kommer att krävas för en seger i lördagens bortamatch mot Timrå.


Han hoppas och tror att hans egets lags segersvit på tre raka SHL-vinster kommer att utökas till fyra i och med lördagens match.
– Jag tycker att vi har blivit bättre och bättre för varje match den här säsongen. Även om vi så klart har haft mindre dippar, tycker jag att vi på det stora hela har vuxit hela tiden. Jag tycker också att det är väldigt tydligt att vår prestation hänger mycket på vår arbetsinsats. När vi jobbar hårdast spelar vi också som bäst, menar Ashton och tänker tillbaka på torsdagens hemmaseger mot Oskarshamn.
En seger som togs inför ögonen på drygt 6.000 högljudda fans.
– Ja, vad ska jag säga? Det var verkligen helt fantastiskt! Det här var faktiskt min första hemmamatch i Leksand med så här mycket publik... Jag har ju hört en del innan och har kollat en del klipp, så jag visste att det skulle vara högljutt... men det här, wow det var verkligen något alldeles extra.

Vad gjorde ni bra i den matchen?
– Framförallt gjorde vi en riktigt bra arbetsinsats, och jag tycker att vi hade bra fart på skridskorna. Det märktes att vi fick den där extra energin av publiken, menar Ashton, som utöver publiken och målvakten Kasimir Kaskisuo väljer att hylla kedjekompisarna Isak Rosén och Nils Åman.
– Isak och Nils är två unga grabbar som ändå är väldigt mogna i sitt spel. Jag tycker att vi gjorde en bra match tillsammans, framförallt defensivt.

Och om vi blickar framåt, vad vet du om lördagens motståndare Timrå?
– Ingenting, om jag ska vara ärlig, haha. Nej, men det jag vet är att SHL är en av de bästa ligorna och att alla lag här är väldigt skickliga. Men vi ska se till att hålla energin uppe och tävla i varje närkamp, då blir det nog en bra helg.