Tisdag Tis 8 Mars Mar
Onsdag Ons 9 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Måndag Mån 14 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Onsdag Ons 16 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Frölunda HC
FHC

Olsson-Trkulja efter Frölunda

20 augusti 2020 23:16
Herrlaget

Trots förlust med 5-4 tycker Leksands forward Daniel Olsson-Trkulja att det finns en hel del positivt att ta med sig från mötet med Frölunda. Det var den första matchen i Strömstad Hockey Classic, en träningsmatch rätt sönderryckt av utvisningar.
– Vi är med trots att det inte blir vinst.


Leksand åker på fyra raka utvisningar i första perioden och får spela tre mot fem vid två tillfällen. Laget reder ut underläget och Daniel är nöjd med försvarsspelet där.
– Vi spelade rätt bra boxplay i förra matchen också. Och fortsätter med det nu. Men det blir ryckigt och vi har inte tränat vare sig boxplay eller powerplay än, berättar Daniel.
När underlägena är avklarade presenterar sig nyförvärvet Peter Cehlárik. Han kommer in framför mål och styr in backen Matt Caitos skott.
– Jag har inte sett honom spela men hört mycket gott om honom. Kul att han direkt gör ett snyggt mål, säger Daniel om lagkompisen som kom direkt från flyget till matchvärmning med sitt nya lag.

Första målet för Heineman

Sexton sekunder efter 1-0 visar Emil Heineman upp sitt målskytte. Ett perfekt instick från juniorkompisen Nils Åman ger 2-0 och frustrerade Frölundaspelare. Resultatet står sig perioden ut.

Tjafsig andra period

I den andra perioden blir det en del bråk och Leksands center Marek Hrivík får matchstraff. Daniel och hans boxplaykompisar får kämpa hårt i fem minuter. När laget är fulltaligt reducerar Frölunda. En stund senare gör Jon Knuts ett eget uppspel och bryter in på mål. Han sätter pucken till 3-1 trots att Frölunda hade mycket av spelet. Frölunda reducerar igen och det står 3-2 inför tredje perioden.

Daniels inbrytning ger mål

Frölunda känns piggare i slutperioden och leder efter 11 minuter med 4-3. Då visar Daniel vad laget pratat om på träningarna.
– Jon bryter in på kassen och lurar sin back och målvakt. Och jag gör likadant. Men jag har lite mer utrymme egentligen och behöver bara tampas med målvakten, säger Daniel som lurar av sin motståndare pucken genom aggressivt tryck i anfallszon.
– Vi har sagt att vi ska ha hög press och det betalade sig idag. Jag tycker vi har bra fart på grillerna och kommer hem med fem man i försvarszon.

Bättre än förra året

Trots Daniels kvittering blir det förlust med 4-5.
– Men det känns mycket bättre än förra årets matcher i Strömstad. Då hade vi inte en chans i nån av matcherna. Och då blir man lätt stressad. Nu är vi med både mot Örebro och mot Frölunda, säger Daniel.
Han är kritisk till att hans lag tar mycket utvisningar. Visst tycker Daniel att domarna kanske tog någon felaktig tvåa i den här matchen.
– Men de flesta är solklara, och det är något vi måste jobba med.

Vad är största skillnaden i truppen jämfört med förra året?
– Vi känner oss inte underlägsna. Det gjorde vi nog förra året vid den här tiden. Nu har vi fyllt på med mycket bra spelare och ändå behållit de flesta. Spetsat till laget helt enkelt. Men sen gäller det att få ihop det också, säger Daniel som också gillar den lite tydligare strukturen i spelet i år.

Fler mål

Totalt gör Leksand fyra mål och Daniel säger att det är en positiv bit att ta med sig från kvällens match.
– Vi har anammat det vi snackat om på träningarna. Att vi måste vara heta i anfallszon och vilja göra mål. Idag kommer målen från att vi vinner puck högt upp i banan och har trafik på kassen.

Roligt att spela

Med så många utvisningar var det en del tunga ben i slutet av matchen. Fast Daniel tycker inte att det är något att gnälla över.
– Vi har ändå rätt disciplinerade byten och får ut pucken ur zon. Så det blev inte så mycket mjölksyra. Han skrattar lite åt frågan om vad som är roligast med att spela just boxplay.
– Att jag får spela!
I morgon möter Leksand ett utvilat Färjestad, men Daniel tror på en stabil insats av sitt lag ändå.
– Vi är bra tränade så det ska vi fixa, säger han och ler stort.