• Huvudsponsorer

Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Söndag Sön 21 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Söndag Sön 7 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Leksand
LIF

"Kolan" inför Växjö borta

24 januari 2020 19:30
Herrlaget

På fredagsförmiddagen lämnade herrlaget Tegera Arena med Växjö som slutdestination. Klockan 18:00 imorgon lördag släpps pucken i Vida Arena, och Mattias Karlsson hoppas på en bättre insats från Leksands sida i den kommande matchen.


Matchen mot Djurgården igår blev ingen rolig tillställning för alla leksingar. Redan efter att den första perioden spelats färdigt stod det 0-4 på mediakuben och hoppet om seger var mer eller mindre ute. Det kom att bli 2-4 efter två sena reduceringar, men det hjälpte föga, och Mattias Karlsson är inte nöjd med insatsen.
-Det var inte bra igår, det kan vi alla kan vara överens om. Med en sådan start på matchen blir det så klart svårt att komma tillbaka. Vi måste vara med bättre från början, annars går det helt enkelt inte.

Ska man leta ljusglimtar ur gårdagens match kan en sådan helt klart vara att man lyckades näta i numerärt överläge. Målskytt i powerplayspelet var Mattias Karlsson som direktsköt in matchens sista mål från blålinjen.
-Ja, det var ju första gången för säsongen jag gjorde mål på en målvakt... Powerplay har onekligen varit ett sorgebarn för oss hela säsongen så det var ändå bra att kunna ta med oss det från gårdagens match. Det är oviktigt vem som gör målen i powerplay bara vi får utdelning, och det var välbehövligt för framtiden, säger målskytten.

Hoppas ta tre nya poäng i Småland

Senast Leksand gästade Växjö var den 31 oktober då Fredrik Forsberg blev stor matchhjälte med två mål i matchen. Slutresultatet i den matchen blev 2-4 och Mattias Karlsson var den som avslutade målskyttet även den gången. Den gången var det alltså mål i tom bur som gällde för backen.
-Vi har goda minnen från Växjö i och med segern där nere senast. Växjö har dock har ryckt upp sig under säsongen och fått in några bra spelare, så det blir en tuff utmaning för oss men vi har alla möjligheter att ta poäng mot dem imorgon igen.

Laget har rest till Växjö under fredagen och med sig på bussresan har man tagit med sig ett recept inför lördagens match som förhoppningsvis ska visa sig vara framgångsrikt.
-De är puckskickliga, så det gäller att försöka få ner farten på dem. För vår del handlar det om mycket om inställning, att sätta igång pucken snabbt och få spela i offensiv zon mot dem, avslutar Mattias "Kolan" Karlsson.