• Huvudsponsorer

Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Ritola om viktiga poäng

5 december 2019 22:40
Herrlaget

Leksands forward Mattias Ritola är lika glad som fansen över kvällens seger mot Oskarshamn med 4-1. Han tycker att laget nu får utdelning på det spel de jobbat med under hösten.
– Det har aldrig funnits att ge upp.


Innan det ens gått fem minuter fick publiken hemma i Tegera jubla. Mattias är starkt bidragande till att Philip Samuelsson kan göra sitt livs första SHL-mål.
– Det var självklart skönt att målet kom så tidigt. (Spencer) Abbott löser sin situation i hörnet och får ut pucken och jag går runt målet. Och Philip kommer ner och skjuter. Det är grymt bra när backarna är med i anfallet, säger Mattias om 1-0 som han själv, i stor grad, låg bakom.

Bra grupp

Philip Samuelsson skulle också göra nästa mål. Tyvärr med en studs som ledde till 1-1. Men sen var det Leksands match. Vad är skillnaden nu mot till exempel matchen mot Djurgården där det inte blev några mål framåt?
– Det är inte så stor skillnad. Vi gjorde en av våra bästa insatser mot Djurgården men fick inte utdelning. Men vi har fortsatt att göra det vi kommit överens om och pratat om, berättar Mattias och han är självklart nöjd med lagets sju mål på de senaste två matcherna.
Mattias gillar att laget fortsatt sin inslagna väg trots att det inte blivit så många vinster som man hoppats på under hösten.
– Det har aldrig funnits att ge upp. Vi är en bra grupp och nu har vi rätt ut lite saker och fått betalt för det.

Viktiga poäng

Torsdagens match var särskilt viktig ur poängsynpunkt i och med att Oskarshamn också slåss i botten av tabellen. Och samtidigt en match där många nog förväntade sig en vinst. Tufft läge för Mattias och lagkompisarna?
– Jo, det var tufft. Men vi kom ut piggt och får med oss publiken från början. Så kan vi bygga därifrån, säger Mattias.
Att möta en bottenkollega en vardag i december. Kanske inte den roligaste matchen på säsongen?
– I och för sig. Men varenda poäng tokviktig, säger Mattias bestämt.

Stark insats av Mattias

Mattias är en av många spelare som kämpat för att vända de tidigare förlustraderna. Han har täckt skott och jobbat hårt. Vad säger han om sin egen form?
– Det känns helt okej. Det går åt rätt håll. Vi spelar verkligen för varandra, säger Mattias när han ska betygsätta sin egen insats.
– Det är grymt kul att spela hockey!

Vem tycker du var bäst idag?
– Martin Karlsson! Han gör en riktigt bra match och så får han hänga dit den, säger Mattias om Martins matchavgörande 2-1.
Martin får en fin passning från Daniel Gunnarsson som ger lagkaptenen ett friläge.
– Det bara sjöng om det, säger Mattias och ler stort.