• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Leksand
LIF

Göteborgarnas mål tog energi

21 november 2019 22:52
Herrlaget

I tisdags vann Frölunda med 8-2 mot Färjestad. Och under torsdagskvällen var det Leksands tur att möta ett formstarkt Göteborgslag i Scandinavium. Det slutade med förlust 1-7.
– Det här är verkligen en tuff bortamatch, säger Leksands center Linus Persson.


Frölunda gjorde 1-0 rätt tidigt, men sedan hade Leksand flera bra chanser att utjämna.
– Vi får en halvtaskig start men sen gör vi ett bra försök och kommer tillbaka hyfsat, säger Linus lugnt.
Och 1-1 hade inte varit oförtjänt. Frölundas målvakt Niklas Rubin gjorde en strålande räddning där alla tillresta Leksingar nästan börjat jubla över ett mål från Patrik Zackrissons klubba.

Skickliga Frölunda

Period två och tre tillhörde Frölunda. Leksand var dock med hyfsat bra fram till 0-2.
– De andra två perioderna! säger Linus med en mycket besviken suck.
Han håller med om att baklängesmålen blir extra tunga i det läget laget är i.
– Det är så här när man är inne i en sämre period. Vi jobbar väldigt hårt, men får ingen utdelning och då blir deras mål kännbara. De tar mycket energi, förklarar Linus varför det rinner iväg.

Spelar det någon roll vad experterna säger och vad som står på sociala medier?
– Vi måste ha fokus på det vi kan påverka. Och vi kan inte påverka det folk skriver eller säger, menar Linus som tycker att det viktigaste för lager just nu är att förbättra självförtroendet.
– Det gör vi tillsammans. Det är så över säsongen, att när det går bra är självförtroendet bra och tvärtom. Vi får inte tappa tron på att vi kan spela hockey. Vi kan ju, annars skulle vi inte vara här i Leksand, säger Linus som tillägger att det gäller att tänka rätt om laget ska ta sig ur svackan.

Utsatta målvakter

Målvakten Janne Juvonen gjorde många bra räddningar i kvällens match. En kanske udda sak att säga efter att ha släppt in sju mål?
– Det är vi framför målvakten som måste hjälpa till. De är extra utsatta när det går tungt. Får mer skit än de ska ha, säger Linus.
Själv var han bara inne på ett baklängesmål, ett i boxplay. Men han kan inte säga att det skulle vara något positivt att hans kedja ändå var stabila i defensiven.
– Det känns inte så just nu. Det är svårt att se det, säger han självkritiskt.

Se framåt

Linus håller ändå med om att spelet stundtals var mycket bättre än i förra matchen mot HV71.
– Jo, och nu får vi titta framåt. Det är ny match om två dagar så det är bara att ladda om för den, avslutar Linus vars lag möter Luleå hemma i Tegera på lördag kväll.