Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Onsdag Ons 24 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Idag 5 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Onsdag Ons 5 Januari Jan
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Leksand
LIF

"Tre välförtjänta poäng"

6 februari 2019 22:05
Herrlaget

Att hemmalaget vann skotten med 40-18 spelade ingen större roll. Ett stabilt Leksand vann ändå onsdagens bortamatch mot Björklöven med fyra mål mot ett.
– En bra genomförd match och en riktigt skön seger, konstaterar Jon Knuts, vars lag i och med detta faktiskt tog första trepoängaren borta mot Björklöven på 10 år.


– Ja, det stämmer säkert, det brukar vara svårspelat i Umeå. Oftast brukar de komma ut riktigt hårt från start, men i dag tycker jag att det var vi som tog kontrollen.

Det var också Leksand som, genom Mattias Ritola, satte matchens första mål. Hemmalaget kvitterade visserligen innan den första perioden var färdigspelad, men i period nummer 2 tog Leksand över helt.
– Vi vann andra med 3-0 och det tycker jag speglar den perioden ganska bra faktiskt. Vi skapade många bra lägen och var dessutom effektiva, menar Jon, vars 1-4-mål blev matchens sista.
Och snyggaste!
Ett PP-skott elegant placerat rakt upp i krysset bakom Mattias Pettersson i hemmakassen.
– Ja, det var ett fint hockeymål, det måste jag väl säga. Riktigt kul att den gick in, och dessutom där jag siktade, haha.

I och med onsdagens seger kammade leksingarna hem sjätte raka seger och femte raka trepoängaren.
– Jättekul, så klart. Vi satte oss i en tuff sits där i november... och det poängtappet försöker vi äta upp nu. Det är skönt att jaga och se att vi hämtar in mer och mer, och framför allt skönt att spelet funkar bättre och bättre.

Vad låg bakom kvällens seger?

– Vi var fyra lines som kuggade i varandra bra och jobbade riktigt hårt. Jag tycker att vi kom ut bra och sedan hade kontrollen hela matchen. Björklöven hade en ganska bra press i den tredje perioden, men jag tycker ändå att vi höll undan på ett bra sätt och att vi tog tre välförtjänta poäng till slut, menar Jon, som bland annat lyfter fram målvakten Axel Brage.
– Han stod emot riktigt bra där i tredje, och jag tycker även att han fick bra hjälp. Det kändes bra idag, så nu är det bara att hålla i det här och ladda för nästa match.

Och det är inte vilken match som helst som står närmast på schemat. I samband med fredagens hemmamatch mot Almtuna kommer nämligen Niklas Eriksson att hyllas för sina 721 matcher i Leksandströjan.
Jon har haft Niklas som tränare i både A-lag och J20, där de bland annat hann med att ta ett JSM-guld tillsammans, och har bara bra saker att säga om sin tidigare tränare:
– För det första har jag faktiskt Niklas att tacka för att jag ens är här i Leksand idag. Jag kom inte in när jag sökte Hockeygymnasiet här, utan det var Niklas och Christer (Olsson) som plockade hit mig, så det är jag så klart jättetacksam för. Niklas är en fantastisk tränare och person och han är väl värd att hyllas. Jag hoppas att så många som möjligt kommer och tittar på fredag.

Vad tror du, blir det du som slår hans klubbrekord i antal matcher en dag?

– Haha, nja, det får vi allt se. Det är ett jättefint rekord det där, så det passar bra att Niklas har det tycker jag.

Säkra din plats här!