En poäng mot Björklöven
Publicerad: 2018-11-06
Herrlaget
Leksand tog matchen till förlängning, men väl där svarade hemmalaget för ett tidigt avgörande och vann med 2-1.

Hemmalaget var nära ett ledningsmål flera gånger om redan i den första matchminuten, men Axel Brage stod i vägen, med hjälp av såväl backar som forwards.
Bara någon minut efter den röriga situationen framför LIF-kassen var det i stället nära att bli ett mål för leksingarnas del, då Daniel Gunnarsson träffade stolpen med ett riktigt bra skott.
Och lite så fortsatte det. Den första perioden bjöd på flera bra chanser åt båda håll, men något mål blev det inte.

Något mål blev det inte heller i period nummer 2. I denna period sänktes tempot något, och antalet heta chanser var inte alls lika många som före paus. Björklöven vann skotten med 8-5.

37 sekunder in i den tredje perioden såg hemmalagets Jacob Andersson till att bli matchens första målskytt, då han fångade upp en LIF-rensning och lade in pucken via ett skott från blå.
Kvitteringen kom under en avvaktande utvisning, då Axel Bergkvist hittade rätt i spel 6 mot 5. Det var då sex minuter kvar av perioden, minuter som skulle visa sig bli mållösa.

Förlängningen hann så endast bli 10 sekunder gammal innan Björklövens Jacob Andersson avgjorde med sitt andra mål för kvällen.

För Leksands del väntar nu en matchfri vecka innan bortamatchen mot Oskarshamn den 14 november.
Nästa hemmamatch spelas fredagen den 16 november, hemma mot Björklöven.