"En hårt jobbande person och spelare"

9 juni 2017 19:17
Herrlaget

– Mitt mål är att hjälpa Leksand att vinna HockeyAllsvenskan och att ta en plats i SHL. Jag ser fram emot den här utmaningen!
Det konstaterar Leksands senaste nyförvärv, Alex Friesen, som än så länge vässar formen hemma i Kanada.


Den 26-årige forwarden, som under 2015/2016 spelade en NHL-match med Vancouver Canucks, kommer närmast från AHL-laget Chicago Wolves. Han beskriver sig själv som en center som kan spela både defensivt och offensivt, samt i alla typer av situationer under en match.
– Jag är en hårt jobbande person och spelare. Jag ger alltid allt, och tycker att man, oavsett vad det gäller, är skyldig att göra sitt allra bästa, menar Alex, som i och med flytten till Leksand, besöker Sverige för första gången.
– Jag har aldrig varit där, men ser verkligen fram emot att få uppleva och lära mig mer om den svenska kulturen. Jag har spelat med en del svenska spelare under de senaste åren i AHL, och de är alla väldigt trevliga.

Vad vet du om Leksands IF?

– Helt ärligt, inte så mycket, men självklart har jag hört mig för lite. Jag har pratat med lite olika personer, bland annat Joacim Eriksson, och alla har talat väldigt gott om Leksand. Alla säger att det är en jättebra organisation med de bästa fansen, så jag ser verkligen fram emot att komma på plats, säger Alex, som kommer till Leksand i början av augusti.

Hur ser din sommar ut fram till dess?

– Jag ska tillbringa mycket tid hemma i mitt nya hus, som ligger i min hemstad Niagara-on-the-Lake, och jobba lite på min familjs vingård. Självklart kommer jag även att träna hårt för att vara väl förberedd inför säsongen som väntar. Jag är väldigt förväntansfull inför den utmaning som jag har framför mig!