En poäng på hemmais
Publicerad: 2017-12-06
Herrlaget
Leksand förlorade onsdagens hemmamatch mot Tingsryd med 3-4 efter straffar. Detta trots en riktigt bra start i matchen, med en 2-0-ledning efter en och en halv minuts spel.

Målproduktionen var det som sagt inget fel på under matchens inledningsminuter.
Johan Porsberger inledde målskyttet efter endast 26 sekunders spel, och en minut senare utökade Martin Karlsson till 2-0. Porsbergers mål var ett direktskott på en tekning signerad Matt Carey. Karlsson styrde in en passning från Tobias Forsberg.
2-0-ledningen stod sig dock bara några minuter, och innan halva perioden var spelad hade gästerna såväl reducerat som kvitterat.
Ställningen 2-2 stod sig perioden ut.

Inga blåvita mål i den andra perioden, trots bra lägen för exempelvis Alex Friesen och Martin Grönberg. I slutet av perioden tog istället Tingsryd ledningen för första gången i matchen.

Några minuuter in i period nummer tre svarade målvakten Jonas Arntzen för en viktig räddning på ett bra Tingsrydsläge. Kort därefter skapade kedjan med Jon Knuts, Martin Karlsson och Tobias Forsberg ett riktigt bra tryck framför gästernas målvakt, men inget mål den gången heller.
Kvitteringen kom istället 11 minuter in i matchen, i Leksands tredje powerplay för kvällen. Oskar Lang passade då upp till backen Anton Öhman som hittade rätt med ett direktskott från blålinjen.

Skotten efter tre perioder var hela 40-15, men ställningen 3-3 innebar att matchen fick avgöras på övertid.
I förlängningen var såväl Anton Öhman, som Jon Knuts och Tobias Forsberg nära ett mål. Tingsryd fick spela powerplay i slutet av förlängningen, men tack vare fina räddningar av Arntzen slutade förlängningen mållös.

Straffläggningen vanns av Tingsryd efter att Daniel Öhrn blivit ensam målskytt, och leksingarna fick därmed en poäng med sig från matchen.
På fredag väntar bortamatch mot Oskarshamn.