En poäng mot Västerås
Publicerad: 2019-10-25
J20
Den sista matchen innan landslagsuppehållet slutade med en förlängningsförlust för Leksand då Västerås kvitterade med 30 sekunder kvar av ordinarie tid och sedan knep bonuspoängen i 3 mot 3. – Det var surt, vi hade flera lägen att avgöra i tredje perioden, säger Wille Bärehag som nyligen blivit uttagen till spel med U18-landslaget.

Leksand åkte tidigare ikväll till Västerås för att spela den sista matchen innan det tre veckor långa landslagsuppehållet. Hemmalaget gjorde 1–0 tidigt i matchen, men i tredje perioden kom Leksand tillbaka och gjorde två mål och såg länge ut att gå mot tre nya poäng, men trots 2–1 med 30 sekunder kvar på klockan kunde Västerås kvittera och sedermera vinna med 3–2 i förlängningen.
– Vi var ändå med i första perioden men kände att vi hade betydligt mer att ge inför kommande perioder. I andra och tredje kom vi även ut och körde på lite bättre. Vi hade kontroll på matchen och skapade många lägen, men när de gör mål med 30 sekunder kvar är det tufft såklart. Det var surt, vi hade flera lägen att avgöra i tredje perioden, sammanfattar Wille som även ska åka till Sundsvall mellan 6-10 november för att spela 5-nationsturnering med U18-landslaget.
– Det ska bli riktigt kul faktiskt, det känns kul att få chansen att passa på att visa upp sig.

Vill behålla förstaplatsen

Leksands J20-lag leder som bekant J20 SuperElit Norra i överlägsen stil med 41 poäng på 16 matcher, men nu dröjer det tre veckor innan nästa match spelas för Leksands del. Målet är självklart att behålla första platsen när serien är summerad.
– Vi har ju bara förlorat två matcher så det är riktigt bra stämning i laget. Vi vill behålla första platsen serien ut, vi ska ge järnet och träna stenhårt. Alla kommer ge allt för att komma etta, avslutar Wille.

Arvid Yngvesson
Stjärnlaget