• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 6 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

J18 knep fjärdeplatsen

11 mars 2019 07:04

Viktiga poäng och viktiga placeringar stod på spel. J18 tog de poäng som krävdes och hamnade på fjärde plats när deras serie spelades färdigt.
– Det betyder att vi får ett bättre utgångsläge i slutspelet, säger tränare Patrik Andersson.


Läget inför de sista matcherna i Allsvenskan norra var enkelt: Örebro låg tre poäng före Leksand och hade fördel i kampen om den sista platsen bland de fyra som får en lättare väg in i slutspelet. En tuff utmaning med andra ord. Men de blåvita gjorde det som krävdes: vann först över Örebro, sedan över Timrå och plockade poäng av Brynäs i en match som gick till straffar.
– Inför den här veckan trodde vi att vi skulle behöva ta nio poäng. Men vi fick lite hjälp av Björklöven som slog Örebro i lördags, så det räckte med sju poäng. Det känns som en helt godkänd vecka, säger tränare Patrik Andersson.
Sju poäng av nio är ju ändå väldigt bra, vad har varit styrkan i ert spel den här veckan?
– Det är att vi hittat olika vägar att vinna och ta poäng även fast vi inte spelat på topp. Det bästa prestationen var nog mot Timrå, där för vi matchen i 60 minuter och spelar riktigt bra.

Slutspelet börjar nästa vecka

Nu väntar alltså slutspel för lagt som tack vare fjärdeplatsen slipper sextondelsfinalerna, utan går in i åttondelsfinalerna istället.
– Ja, nu har vi spelledigt en vecka och ska försöka hitta tillbaka till det spel vi haft när vi spelat som bäst. Patrik Andersson tycker nämligen att hans lag är lite för ojämnt. När spelet funkar som bäst är laget svårstoppat, men däremellan har man bland tummat man på den spelidé man satt upp.
– Vi är inte alltid konsekventa. Helt plötsligt börjar vi testa andra saker som inte har med vår spelidé att göra. Jag vet inte riktigt varför det blir så, men jag hoppas vi kan komma bort från det i slutspelet.
För de som inte sett er så mycket under säsongen, vad är det för lag de kommer att få se om de går på en av era matcher?
– Vi åker rätt mycket skridskor och vi har många som jobbar hem och många som fyller på när vi är i anfall. Man kan nog också säga att vi är ett mer spelande lag än ett tacklande lag, även om vi så klart jobbar hårt.

"Kul om folk kom och kollade"

Vilka lag Leksand får möta i sin åttondelsfinal är inte klart, utan laget får den motståndare som blir kvar när de andra lagen valt motståndare. Helt klart är dock att de blåvita börjar med en bortamatch den 21 mars, innan åttondelen kommer till Leksand 23 och kanske också 24 mars.
– Det ska bli jättekul att det här drar igång. Det vore också kul om folk kom och kollade på oss. Det är inte lika uppstyrt som på seniornivå, utan det brukar vara riktigt underhållande hockey som spelas.