• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Söndag Sön 1 December Dec
Onsdag Ons 4 December Dec
Idag 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Söndag Sön 8 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Fredag Fre 27 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan

"Bästa sommaren hittills"

30 juli 2019 13:23
Hockeyskolan

Fullspäckade dagar, rekord i antal elever och klipp som blivit viralt är bara några utav alla saker som hänt under sommarens hockeyskola. Linus Carlsson, rektor för hockeyskolan, är mycket nöjd över utvecklingen.
– Det har helt klart varit den bästa sommaren hittills.


2019 års hockeyskola är den fjärde i raden sedan nystarten sommaren 2016. Upplagorna har bara blivit bättre med åren, och denna sommar var även den något extra.
– Vi har haft en fantastisk sommar på alla sätt med fem intensiva veckor där såväl hockeyälskande ungdomar samt föräldrar har deltagit. Det har helt klart varit den bästa sommaren hittills sedan nystarten 2016, säger hockeyskolans rektor Linus Carlsson.

Hur kan en dag se ut i stora drag?
– Hockeyskolan har full beläggning på is 07:00-21:00, och en normal dag för eleverna innehåller två ispass, ett fyspass samt ett teoripass innehållande kost- och vanlig teori. Utöver det finns konceptet 100% som innebär hur man lär sig att vara en bra kompis, samt flera aktiviteter så som baseball och teknikträning på Drömmarnas Arena.

Det är inte bara eleverna som deltar på hockeyskolan, utan föräldrarna får även de vara med på ett hörn.
– Vi har kunnat lagt fokus på lite fler produkter jämfört med tidigare somrar. Något som varit mycket populärt och lärorikt är föreläsning för föräldrar som ägt rum på onsdagar.

Nytt rekord igen

Under sommaren 2016 var det totalt 489 elever på Leksands Hockeyskola, och sedan dess har antalet ökat stadigt varje år. 2017 var siffran på 620 elever, fjolåret på 820 elever och i år kom det ännu fler.
– Ja i år har vi återigen slagit rekord. Totalt har det varit 900 elever på plats, berättar Linus.

I och med att antalet ökar år efter år innebär det också att flera nya familjer kommer till Leksand, och en viktig punkt i allt är att se till att de trivs.
– Vi har fått mycket bra respons där många berättat att de haft sin bästa sommarvecka någonsin här i Leksand. Föräldaföreläsningen, övriga aktiviteter och bra ledaransvar med de olika grupperna har gjort såväl elever som föräldrar mycket nöjda.

Viralt klipp

Som flera kanske redan vet har en händelse som skedde tidigare under sommaren gått viralt och spridits på sociala medier till bland annat Kina och USA.
– Under vecka 27 spred sig ett klipp efter att Milton zorrade in pucken. Konststycket har redan setts av 12 miljoner i Kina och flera hundra tusen i Sverige och USA, förklarar Linus.

Utöver Miltons snygga grej så har det även hänt en tråkigare händelse där Benjamin drabbades av ett benbrott. Härligt nog så slöt byn upp och stöttade honom efter skadan.
– Benjamin fick hela Leksand bakom sig som stöd. Han fick även hälsningar från A-lagsspelare med flera som ville stötta efter det olyckliga benbrottet.

Bra helhetsupplevelse och kvalitativ produkt

Hockeyskolan är en viktig del under sommaren för många familjer och planen är att fortsätta på den inslagna vägen så att alla som kommer till Leksand ska vara nöjda även kommande år.
– Vi vet att vi har en produkt som fungerar både för elever och föräldrar då hockeyskolan kan kombineras med semester i fina Leksand och Dalarna. Till nästa sommar ska vi försöka att skruva upp saker ytterligare så att helhetsupplevelsen blir bättre. Vi ska stå för en kvalitativ produkt där folk vet vad de får om de åker till Leksand och Leksands Hockeyskola. Jag är övertygad om att 2020 också kommer att bli en toppensommar, om möjligt bättre än detta år, avslutar Linus.

Nyhet: Hockeyskolan kommer att utökas med höstlovscamp + sportlovscamp för att kunna besökas även fast det inte är sommar.