"Sommarens höjdpunkt"

26 juni 2018 21:12
Hockeyskolan

– Att vi lyckas få spelarna som är här att lyckas, det är nog det allra bästa med att få ha det här jobbet.
Det säger Nellie Skinnar, 18, som är en av gruppledarna på Leksands Hockeyskola, som nu är i full gång.


Nellie gör sitt tredje år som gruppledare och har denna vecka, tillsammans med ytterligare två gruppledare och en istränare, hand om en grupp med spelare födda 2007 och 2008.
– Spelarna kommer från alla möjliga ställen, exempelvis Stockholm, Västerås och... Boston faktiskt. Så nu får man träna lite på engelskan också, säger Nellie och skrattar.
Dagarna på hockeyskolan är fullspäckade av isträningar, fyspass, teori och andra aktiviteter.
– Och vi gruppledare sover här i arenan också, liksom flera av spelarna. Det är faktiskt 19 spelare i min grupp som sover över här, det tycker jag är riktigt bra gjort för att vara så pass unga personer. De krigar på riktigt bra måste jag säga!

Finns det någon ledig tid under veckan?

– Ja då, lite luckor finns det i alla fall. Spelarna brukar spela tv-spel, pingis eller vara nere på Drömmarnas Arena. Det är ganska populärt att göra ett besök i kiosken också, haha.

Nellie berättar att gruppledarna medvetet har valt att redan från start lägga stort fokus på att få till en bra gruppkänsla.
– Vi har sett till att blanda gruppen bra, så att alla pratar med alla. Jag tycker verkligen att det har gett resultat snabbt. Vi har en fin känsla i gruppen, och spelarna peppar varandra på isen, det är roligt att se.

Vad är det bästa med Leksands Hockeyskola?

– Att det är en så pass stor hockeyskola med massor av saker att göra, även vid sidan av isen. Dessutom tycker jag verkligen att vi håller hög kvalitet i allt vi gör, på både träningar, mat och hela organisationen kring själva hockeyskolan. Vi har omkring 800 elever i år, så det är självklart ett bra betyg, menar Nellie.

Det bästa med att jobba på Leksands Hockeskola då?

– Oj, det finns mycket. Vi har verkligen så kul här, och det märks inte minst på att jättemånga väljer att komma tillbaka, år efter år. Jag har skaffat mig jättebra vänner här, och man kan nästan säga att Hockeyskolan är lite av sommarens höjdpunkt, även för mig. Och att vi ledare lyckas få spelarna som är här att lyckas, det är nog det allra bästa med att få ha det här jobbet. Det är fint att få vara en del av en människas utveckling.

Leksands Hockeyskola