En poäng i Tingsryd
Publicerad: 2018-01-10
Leksand förlorade onsdagens bortamatch mot Tingsryd med 3-4 efter förlängning. Leksingarna toppar dock fortfarande tabellen, en poäng före tvåan Timrå.

Tingsryd var nära ett mål efter endast 30 sekunders spel, via ett skott som gick mellan Leksandsmålvakten Jonas Arntzens benskydd och nästan in i mål. Dock bara nästan.
I övrigt ägde leksingarna det mesta av spelet i den första perioden. Skotten vann de blåvita med klara 15-6.
Den första riktigt bra målchansen hade Mattias Ritola, via ett skott i PP, två och en halv minut in i matchen. I samma powerplay, fast minuten senare, såg Jesper Ollas till att bli periodens första och enda målskytt då han skickade en puck via hemmamålvaktens skridsko och in i mål.

Tingsryd satte en helt annan press på leksingarna i den andra perioden, och öppnade densamma med att göra tre mål på fyra och en halv minut. Två av målen gjordes i powerplay.
I mitten av perioden täckte Jon Knuts ett skott i boxplay, vilket öppnade för ett friläge för Oskar Lang. Efter ett slag mot handsken på en fri Oskar Lang dömde domaren straff.
Lang tog själv hand om straffen, men sköt pucken utanför målet.
Den blåvita reduceringen kom i stället någon minut senare, då Olle Alsing avslutade ett fint förarbete signerat Mattias Ritola och Martin Grönberg.
Ställningen 3-2 stod sig perioden ut.

I den tredje perioden spelade Leksand upp sig igen, och matchbilden återgick lite mer till hur det såg ut i den första perioden.
Ett av de fina blåvita lägena hade Oskar Lang och Isac Skedung, som kom i en två-mot-etta. Hemmamålvakten Niklas Rubin stoppade dock Skedungs avslut.
En som överlistade en storspelande Rubin var i stället Tobias Forsberg som satte kvitteringen 3-3 i powerplay, med fem och en halv minut kvar av perioden.

Matchen fick avgöras på förlängning, där hemmalagets Jacob Dahlström blev matchhjälte efter en backhand mellan benskydden på Arntzen.
Den inspelade poängen innebär ändå att Leksand ligger kvar i serieledning, en poäng före tvåan Timrå.