En poäng i toppmötet
Publicerad: 2017-11-29
Leksand förlorade onsdagsmatchen hemma mot Timrå med 2-3 efter förlängning. Timrå går därmed upp i serieledning. Leksand är fortsatt tabelltrea.

Matchinledningen bjöd på chanser åt båda håll, men ett stabilt försvarsspel från båda lagen gjorde att den första perioden slutade mållös.
Närmast att näta var gästernas Jonathan Dahlén, med ett stolpskott.

Leksand satte bra press i den andra perioden och tog sig allt närmare ett mål. Den som till slut spräckte Henrik Haukelands nolla var Oskar Lang, som halvvägs in i perioden gled runt bortakassen och tryckte in pucken.
Några minuter senare trampade gästernas Anton Wedin till sig ett friläge, men Tex Williamsson stod i vägen.
Även Lang fick ett friläge innan perioden var över, men överlistade inte Haukeland denna gång.

Fyra och en halv minut in i den tredje perioden fintade sig Anton Wedin igenom hemmaförsvaret och prickade in 1-1 bakom Tex Williamsson.
Gästerna var sedan bara ett stolpskott ifrån att ta ledningen, men i stället var det Leksand och Alex Friesen som gick upp i 2-1-ledning med tre minuter kvar av period nummer 3.
Men mer dramatik än så skulle det bli. I den tredje periodens sista minut kvitterade nämligen bortalaget ännu en gång, och tog därmed matchen till förlängning.
En förlängning som var två och en halv minut gammal då Timrå avgjorde.