Stor lättnad för Alexander och laget
Publicerad: 2024-02-24
Herrlaget
Inför ett fullsatt och stöttande Tegera fick Alexander Lundqvist och Leksand äntligen bärga en trepoängare igen.
– Det var en stor lättnad och glädje, säger backen efteråt.

Alexander tycker att laget spelade bra nog för att ta poängen idag.   
– När man är i en svacka är det lätt att börja forcera saker. Idag gör vi inte det utan låter spelet komma till oss. Vi fortsätter fastän det studsar fel och Lassinantti (Luleås målvakt) är väldigt bra, säger Alexander. 
Luleå leder med 2-0 efter halva matchen, men Alexander har rätt i att laget fortsätter framåt.

Vem tycker du är bäst i Leksand idag?   
– Max (Véronneau) och (Peter) Cehlárik gör ju två mål var. Samtidigt var det ett snäpp upp från hela laget, tycker Alexander som fick se Max ta emot Mashatten efteråt.

Mål i powerplay och boxplay

Leksand reducerade till 1-2 i powerplay där Felix Unger Sörum var skicklig och Cehlárik satte pucken.   
– De var grymma idag! Det var kul att se att de fick utdelning. Redan där är det mycket som släpper och sen fortsätter anfallet att skapa lägen.   
Cehlárik gör även 3-2 i boxplay i en fin kontring ihop med Lukas Vejdemo.   
– Det är ett bra jobb av Vejde som bryter en passning och går till anfall. Det gav mycket energi till laget, tycker Alexander.   
I samma boxplay gör Luleå 3-3 i sista sekunderna. Ännu en puck som studsar tokigt, men Leksand ger inte upp. Sista perioden är mållös och alla väntar nog oroligt in en oviss förlängning. Men Leksand vill mest och vågar anfalla. Något som ger tre poäng när Max sätter 4-3 med fem sekunder kvar.   
– Jag kände sån lättnad. Vi firade vilt i båset.

Försvaret funkade bättre

I den långa förlustraden har målen lyst med sin frånvaro samtidigt som försvaret ibland känts skakigt. Idag var det också mycket bättre.   
– Vi hade ett bra snack innan matchen där vi satte ord på vad vi behöver göra. Att vi måste vara lugna och lita på varandra. Inte tänka så mycket för då blir det lätt så att man jobbar hårt, men på fel sätt, säger Alexander. 
 Han berättar att han och de andra backarna är glada över det stöd de får från backtränare David Printz. 
 – Vi har bra kommunikation dagligen. Han hjälper oss med smådetaljer på individnivå och med försvarsspelet för hela laget.

Tuff vecka väntar

Nu väntar en tuff trematchvecka för Alexander och Leksand. Först mot Oskarshamn borta och sen två hemmamatcher mot Frölunda och Malmö. Men lite måste han väl få njuta av segern under helgen? – Ja, vilken lättnad. Jag kommer att somna med ett stort leende i kväll.

Katharina Dalmalm
Stjärnlaget