• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 6 Mars Mar
Fredag Fre 8 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 20 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Luleå/MSSK
LHF/MSSK
Borta
Leksand
LIF

Leksand första lag att slå Luleå

6 oktober 2018 19:15
Damlaget

Leksand damer gjorde en riktigt bra insats i dagens match och vann med 2–1. De blåvita blir därmed första lag att vinna över helt obesegrade Luleå.
– Vi spelade helt perfekt hockey i tredje perioden, säger målvakten Julia Åberg efter matchen.


Vill man ha utmaningar så var dagens möte mot Luleå något att bita i. Luleå är obesegrade hittills i SDHL, har bara släppt in två mål och kan dessutom titulera sig världens bästa lag efter seger mot Metropolitan Riveters i den alla första upplagan av Champions Cup.
– Vi kände ingen som helst press. Det var ingen som väntade sig att de skulle förlora, så vi skämtade efteråt och sa att nu är det vi som är världens bästa lag, sa målvakten Julia Åberg glatt efter segern.
Eftersom Leksand, precis som hemmalaget, tippats högt i tabellen låg det kanske extra prestige i dagens möte. Det var i alla fall gott om både heta känslor och utvisningar.
– Så det blev många chanser åt båda håll eftersom det är två aggressiva lag som skapar mycket. Ena minuten var det press åt ena hållet och nästa minut åt det andra.

"Perfekt hockey"

De många chanserna till trots blev det ändå en målsnål historia. Det blev ett mål i varje period och det var Leksand som tog ledningen. Luleå kvitterade i mitten av den andra perioden och sedan satte Hanna Sköld matchavgörande 2–1 några minuter in i den tredje. En period Julia Åberg låter lätt lyrisk när hon pratar om.
– Vi spelade så bra, perfekt hockey skulle jag säga. Vi var så säkra, och även om det inte var världens mest underhållande hockey var det lugnt och tryggt.
Så hur var din match?
– Jag är nöjd! Men det har känts bra på träningarna på slutet så jag gick in med bra självförtroende och bra känsla. Det var nog första matchen jag haft det så här svettigt.
När började du känna att ni skulle ta det?
– Jag började räkna ner när det var tio minuter kvar. Samantha Hanson blev utvisad med lite mer än en minut kvar och såg ut att ha jättedåligt samvete, men jag ville lugna henne och ropade ” det är lugnt, vi har det är”. Så säkert kändes det.

Ny match mot Luleå

När hemsidan ber Julia Åberg plocka ut någon medspelare som lyste lite extra i dag kommer svaret blixtsnabbt: anfallaren Tawnya Guindon.
– Hon var så himla bra och så på hugget. Det måste ha varit hennes bästa match med oss hittills. Hon var grym både framåt och bakåt.
I och med dagens seger blev Leksand första lag att slå Luleå i SDHL den här säsongen. Räkna därför med ett revanschsusget hemmalag i morgon söndag då lagen möts igen.
– De kommer nog att komma ut väldigt aggressivt. Så det gäller för oss att spela tätt och stå emot. Vi måste vara med från start.

Morgondagens bortamatch mot Luleå börjar 12.00. Om du inte är på plats kan du se den här.