Hemma
Timrå
TIK
Borta
Leksand
LIF

Carey inför tisdagens match

12 mars 2018 20:11
Herrlaget

Det är en revanschsugen Matt Carey som ihop med övriga laget laddar inför morgondagens match mot Timrå.
– Det finns inget annat fokus för oss än att vinna den här matchen och komma tillbaka till Leksand för match fyra.


Andra ronden i den hockeyallsvenska finalen gick till Timrå. Att den gjorde det beror enligt Matt Carey bland annat på att han och resten av laget inte slog på full gas från början.
– Vi kom ut för långsamt. I slutet av matchen spelade vi riktigt bra och visade att vi är ett bättre lag än vad de är. Jag tror att vi hade vunnit om vi hade spelat så i 60 minuter.

Tuff uppgift

Så i morgondagens match menar han att vi får se ett mer intensivt Leksand redan från matchstart.
– Vi har inte råd att förlora en till match i den här matchserien så nu gäller det att köra. Vi har vår bästa hockey kvar att visa upp.
Han förnekar inte att det är en tuff uppgift som väntar, men det märks också att Matt Carey är en spelare som vägrar se att se den här matchserien som förlorad.
– Jag känner killarna i laget och alla kommer att köra så hårt som de bara kan. Vi tänker ingenting på kommande serier eller andra möjligheter. Just nu spelar inget annat än matchen i morgon någon roll.
Han och de andra tränar i Leksand i morgon och äter sedan lunch i arenan. Efter det bär det av till Timrå. På frågan vad han vill se för förändringar i taktiken tar han upp spelet framför Timrås mål och längre anfall.
– De har en taktik att ofta ha tre killar framför eget mål. Vi måste börja kämpa hårdare där, få in pucken mer och börja ta kontroll över den ytan.

"Spela hårdare och snabbare"

Han vill också att han och kedjekamraterna fortsätter sitt fysiska spel.
– Vi har sagt att allt man gör i början av en matchserie är en investering i kommande matcher. I de två första matcherna har vi tacklat mycket, och jag hoppas deras backar verkligen känner att de måste titta upp när vi kommer. Vi ska spela hårdare och snabbare än förut och verkligen suga ut all energi de har.
Till sist, har du någon hälsning till fansen?
– Ja, och speciellt till dem som kanske gett upp hoppet och tror Timrå kommer att vinna. Det rådde ingen tvekan i omklädningsrummet i dag vad vi känner inför den här matchen. Allt fokus är på att vinna. Timrå måste vara beredda på att vi kommer att skölja över dem med allt vi har och gör vi det – då är vi det bättre laget.