Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Leksand
LIF

Ollas om storsegern

21 februari 2018 23:10
Herrlaget

Svårt att vinna i Gränbyhallen? Inte i kväll. Det blev vinst med 9-0 och Leksands lagkapten Jesper Ollas ser riktigt glad ut efteråt.
– Ja det blev en rejäl islossning.


Det var många leksingar som hoppades på en seger mot svårslagna Almtuna, men få hade nog tippat 0-9. Jesper ser nöjd och lättad ut efter segern. Var det Almtuna som var dåliga eller ni som var bra?
– Vi var bra. Sen är det klart att de tappar energi när vi leder så stort, säger Jesper.
Han gillar särskilt att laget spelar i 60 minuter och berättar att de inför varje period pratade om att inte slappna av.
– Vi har inte spelat hela matchen på ett tag så det var extra viktigt. Det känns bra att vi presterar det vi pratat om.

Jämn första period

I första perioden gör Leksand två mål. Emil Bemström gör game winning goal med sitt 1-0.
– Men Almtuna har en del vassa chanser och det är mycket Robin Rahms förtjänst att vi leder. Han kommer upp med några bra räddningar, säger Jesper som tycker att den nye målvakten gjort jättefina insatser sen han kom in i laget.
I andra och tredje perioden hade Jespers kedjekompisar Johan Porsberger och Oskar Lang rejäl lekstuga med hemmalagets försvar.
– De gör en kanonmatch. Och det är så kul att få spela med dem, säger Jesper.
Porsberger hinner med att göra två mål och sätta en straff och får välförtjänt mashatten efteråt. Vilket fick Marcel Muller att slänga in hjälmen, i brist på keps, på isen.
– Tyskarna har verkligen kommit in och levererat. Och de har visat att de är bra lagspelare. Ett skönt kvitto! säger Jesper.
Han berättar att visst är det så att gruppdynamiken ändras när det kommer in nya spelare.
– Men det har funkat bra. Jag är imponerad av Austin Madaisky som gör sin första match ikväll och direkt är en tillgång för oss.

Mål av kaptenen

Ollas gör själv det sista målet. Ingen matchavgörande kasse direkt.
– Men det är alltid roligt att göra mål, säger Jesper och ler stort.
Han fick en kram av lagkompisen Patrik Norén efter matchen. Vad sa Patrik till dig?
– Han hade en andraass på det målet så han var glad, säger Jesper och skrattar.

Vilket mål var snyggast då?
– Jag måste säga Mattias Ritolas. Var det 6-0 eller 7-0? Han skjuter ett direktskott. En handledare som sitter i bortre krysset.

Har det varit tufft att vara lagkapten i år?
– Jo, både och. Det har varit mycket som hänt runt föreningen med materialare och byte av tränare. Men jag tycker att vi stärkts av det som varit. Det är klart att det blir mer mediatid när det inte går så bra. Jag får stå upp för prestationen, säger Jesper.

Tvåa i tabellen

Jesper har bra koll på kvällens resultat i Hockeyallsvenskan.
– Det är ett gyllene läge för oss nu i och med att AIK förlorade. Det är ett grymt tillfälle som vi inte ska slarva bort, förklarar centern allvarligt.
Han uppmanar alla leksingar att komma till Tegera på lördag och stötta laget.
– Vi har två bra segrar i ryggen. Men det är historia nu. Vi får glädjas åt det här en stund och sen börja förbereda oss för nästa match.