Hemma
Leksand
LIF
Borta
Pantern
PAN

Seger i debuten för Rahm

16 februari 2018 21:52
Herrlaget

Han kom till Leksand under onsdagseftermiddagen, gjorde första träningen med laget under torsdagen och debuterade mellan matchstolparna under fredagen.
– Det har gått undan, och starten kan man ju inte klaga på, säger nya målvakten Robin Rahm efter 3-1-segern mot Pantern.


31-årige Rahm räddade 34 av 35 skott och spelade stabilt mellan stolparna, matchen igenom.
– Jag fick god hjälp av laget också, men visst, det kändes bra. Roligt att få göra första matchen, och framförallt att vi vann, menar Robin, vars lag blev bättre och bättre för varje period.
– Det var lite struligt i första, tycker jag. Vi hade problem med deras omställningar, men i andra tycker jag att vi började ta tag i spelet på ett bra sätt. I tredje var vi det klart bättre laget.

Vad i ert spel tycker du främst blev bättre i period 3?

– Vi blev mer noggranna och höll Pantern borta från bra lägen på ett bra sätt. Vi låg bra i skottlinjen och malde på hela vägen, eller vad jag ska säga. Jag tror att det var en kombination av att vi höjde oss, och att Pantern nog blev lite trötta, menar Robin, vars lag alltså välförtjänt vann med 3-1 till slut.

Hur skötte sig backarna?

– Bra! Framförallt i andra halvan av matchen. De tog bort lägen på ett väldigt bra sätt och höll pucken borta. Jag försökte att snacka mycket med dem, och det kändes som att vi jobbade bra ihop, säger Robin, som utsågs till matchens lirare.
– Ja... det var roligt, självklart, men det allra roligaste var så klart att vi vann. Det var viktiga poäng för oss.

Vem hade du själv utsett till matchens lirare?

– Det finns några att välja på, men det hade nog blivit Oskar Lang. Han gjorde ju ändå det matchavgörande målet.

Slutligen, hur känns Leksand så här långt?

– Jag trivs jättebra i föreningen och laget, och Leksand som ort känns också som något som passar mig. Det är ju inte så stort, men jag kommer ju liksom från Torsby och det är ungefär samma size, haha. Jag känner mig som hemma.