Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

"Alldeles för dåligt"

24 januari 2018 22:07
Herrlaget

– Vad exakt det är som gör att vi börjar matchen så här knackigt är svårt att sätta fingret på. Det enda jag vet är, att som vi spelade nu...det är alldeles för dåligt.
Det säger tvåmålsskytten Tobias Forsberg efter onsdagens förlust hemma mot Oskarshamn.


Matchen vanns av gästerna med 5-4, mycket på grund av en blek blåvit insats i början av matchen.
– Första och andra perioden, framförallt första, gör vi inte alls bra. Vi har haft det problemet i några matcher nu, att vi inte alls har kommit ut så som vi vill och borde, och självklart känns det frustrerande. Det känns som att vi borde ha lärt oss läxan att det inte räcker att göra en bra tredjeperiod, eller att börja spela när vi ligger under med 0-3, men... det har vi tydligen inte, menar Forsberg, vars lag låg under med 1-3 efter den första perioden.

Vad i ert spel tycker du framförallt saknas i den första perioden?

– Jag tycker att vi gör det lite för svårt. Vi behöver spela mycket rakare och gå in i, och vinna, fler närkamper. Det tycker jag att vi börjar med lite i den andra perioden, och framförallt i tredje gör vi det bra, men det räcker som sagt inte med att göra det i en period.

Tobias Forsberg var ändå en av det blåvita spelare som jobbade och slet hela matchen. Hans 2-4 i period 2, och 4-4 i period 3, var två bevis på detta.
– På det första målet hade jag bestämt mig ganska tidigt för att skjuta, och på det andra var det egentligen bara att sätta dit den efter Jons pass. Det är lite det vi behöver komma tillbaka till, att saker och ting inte behöver vara mer komplicerade än så, menar Tobbe.
– Och i tredje gjorde vi det bra, som sagt. Vi skapade en hel del och vi vann fler närkamper. Självklart kändes det surt att Oskarshamn kunde avgöra på slutet av den period där jag ändå tycker att vi var det bättre laget, men samtidigt... vi förlorade inte matchen i den perioden.

Trots förlusten, är det någon i ditt lag som du vill plussa för efter denna match?

– Daniel Bertov gjorde det bra, tycker jag. Han spelade tufft och hårt i alla situationer och gav laget mycket energi. Fler borde ta rygg på honom.

Två matcher återstår denna vecka (Västervik borta på fredag, och Västervik hemma på söndag), vad ska ni göra annorlunda i de matcherna?

– Det är upp till var och en att titta sig i spegeln nu, och sen måste vi som lag komma tillbaka och spela som vi gjorde i tredje direkt från start. Det låter enkelt och det ska vara det också. Vi kan mycket bättre än så här, och jag vet att vi allihop vill visa det också.