Hemma
Pantern
PAN
Borta
Leksand
LIF

Wikman är glad att va tillbaka

3 januari 2018 22:30
Herrlaget

Vinst med 5-2 mot tabellfyran Pantern på bortaplan. Toppmötet blev en rolig tillställning med bra fart och många Leksandsmål.
– Alla är riktigt fina frilägen eller returskott, säger William Wikman om målen.


Den unga forwarden har inte spelat så mycket på sistone. En gipsad hand och hård konkurrens har satt stopp för tjugoåringen.
– Så snart jag blev av med gipset har det känts OK. Jag har inte haft ont. Och idag kändes benen fräscha och skridskostyrkan bättre, säger William som är nöjd över att ha fått speltid en hel match.
För det är hård konkurrens om forwardsplatserna.
– Jag måste vara på hugget varje dag eftersom jag är en av spelarna som är på gränsen till att få spela, säger William självkritiskt.
Ikväll kunde han glädja sig åt speltid och att hela hans lag gjorde en bra match.
– Ja, det var en riktig laginsats. Vi gör mycket rätt och det blir aldrig någon stress på det sättet, förklarar William.

Strålande boxplay

I andra perioden får William sitta av ett lagstraff. Han får göra Daniel Bertov sällskap i utvisningsbåset. Och Pantern får chansen fem mot tre i över en minut.
– Vilket boxplay, säger William imponerat. Han är också nöjd med att laget inte stressar upp sig när Pantern reducerar till 2-3 i slutet av andra perioden.
– Det kan vara svårt att ladda om och gå framåt i en sån situation, men vi gjorde det bra. Vi har blivit skickligare på att stänga ner matcherna.
Varför är det så?
– Bättre självförtroende och vi är säkrare nu än i början av hösten, menar William.

Anton imponerade

Fem olika målskyttar, ett strålande boxplayspel och målvakten Tex Williamsson som återigen storspelade. Och första seniormålet för sjuttonårige backen Filip Johansson. Inte helt lätt för Tex att skicka vidare mashatten med så många fina insatser. Men den gick välförtjänt till Anton Karlsson som hade flera målchanser och som gjorde ledningsmålet till 2-1 i ett friläge.
– Anton var hur bra som helst idag, säger William.

Småbråkigt

Mot slutet av tredje perioden blev det en del småbråk.
– De blev nog frustrerade när vi tog hand om matchen. De ville väl hitta andra vägar in, förklarar William glatt.
Med 3.25 kvar av matchen och ställningen 2-4 tar Pantern timeout. Vi TV-tittare kan då höra hur Panternspelarna vill lägga många puckar mot mål eftersom ”de har en jäkla syltburk i målet”. William skrattar när han hör det.
– Då pratar de nog om fel målvakt. Om nåt så är Tex en mur, tycker William.
Med en räddad straff och 94,44 i räddningsprocent är det bara för leksandsif.se att hålla med.