Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Leksand
LIF

Ramträffarna räckte inte mot Almtuna

22 november 2017 22:56
Herrlaget

Poängsviten bröts när Almtuna nollade Leksand. Men forwarden Anton Karlsson hade två träffar i målramen som lika gärna kunde gått in.
– Pucken vill bara inte vår väg idag.


Almtuna borta brukar inte vara någon drömmatch för Leksandslag. Och tyvärr stämde det även i onsdagskvällens match. Anton tycker att det nog är en mental fråga, men att de själva borde ladda precis som mot andra lag.
– Oavsett om det är en stor arena eller en sån här mindre hall måste vi göra vårt arbete.

Bra försvarsspel igen

Almtuna vann med 2-0 (det sista målet i tom kasse). Och det krävdes power play och spel fem mot tre för att Uppsalalaget skulle överlista Leksands målvakt Tex Williamsson. Anton tycker att var och en får bedöma om det verkligen skulle vara en femminutare när Emil Bemström åkte ut för boarding.
– Man vill inte ha sånt långt boxplay. Men min utvisning var tyvärr klockren, säger Anton som åkte ut för en hög klubba.
Efter målet försöker Leksand forcera men Almtuna försvarade sig bra.
– De täckte otroligt mycket skott. De är bra i skottlinjen, säger Anton.
Leksand spelade också bra försvarsspel trots att Almtuna fick en del chanser när masarna gick för en kvittering. Forwarden Johan Porsberger gjorde en fantastisk brytning när Almtuna kontrade två mot noll.
– Det är inte ofta han åker så snabbt hemåt. Han borde kanske skola om sig till back, säger Anton med ett skratt.

Så bra försvarsspel men inga mål framåt. Vad tar man med sig från en sån här match?

– Att vi ändå skapade chanser. I nästa match sätter vi dit tre mål om vi får samma möjligheter, förklarar Anton som också tycker att laget jobbar hårt.

Duktiga juniorer

På grund av skadelistan är det flera juniorer som fått och tagit chansen i A-laget. Anton själv var ju en mycket duktig junior och han har fortfarande rekordet i antalet juniorlandslagsmatcher. Vad tycker han om sina unga lagkamrater?
– Det är kul att de får visa upp sig. Jag vet ju själv att det är det häftigaste som finns att få spela med seniorer, säger Anton som berömmer backen Oliver Larsen lite extra.

Saknar du landslagsspelet?

– Ja, det är alltid stort att representera sitt land, så det är klart att det är lite tomt. Men samtidigt är det också skönt att inte vara borta så mycket nu när jag har familj och barn. Fokus är på Leksand och att få ungen att växa, säger Anton med ett leende.

Hovet nästa

Leksand spelar mot AIK på fredag och Anton ser redan nu fram emot den matchen. Han tycker att hela laget verkar revanschsuget och att det ska bli kul med mycket folk på läktarna även där.
– Det är så klart häftigt att spela matcher med storpublik. Som här när Leksandsklacken är större än Almtunas, säger Anton som också hälsar att laget ska kriga vidare och se till att vinna på fredag.