Hemma
Leksand
LIF
Borta
Brynäs
BIF

Sandström vann klassikermötet åt Brynäs

9 mars 2017 21:50
#LIFBIF

Leksand var egentligen det starkare laget i klassikermötet med Brynäs, men längst bak hos gästerna stod Felix Sandström i vägen för det mesta och såg till att Gävlelaget åkte hem med tre poäng.


Leksand startade lite vassare än gästerna och gjorde sammantaget en helt okej period, men det var Brynäs som gjorde målen. Jonathan Pudas sköt 0-1 bakom en skymd Atte Engren och 0-2 tråcklade Daniel Paille in när Engren lämnade en lucka utmed isen. Båda lägren var överens i periodpausen.

– Vi kommer inte riktigt upp i första, men får lite enkla mål som tur är, sa Brynäs Jonathan Pudas till C More.

– Vi får lätta mål emot oss tyvärr. Det gäller att fortsätta att nöta på så kommer det och det gäller för oss att bygga för det som komma skall, sa Leksands Isak Skedung till C More och syftade på det stundande kvalet.

I andra perioden var hemmatrycket ännu starkare. Brynäs målvakt Felix Sandström stod på huvudet flera gånger och höll definitivt nere siffrorna till det enda mål som Leksand kunde göra. Det var Johan Porsberger som fick klubban på ett skott från Mattias Ritola och styrde in 1-2. Leksand hade efter två perioder 26-13 i skott på mål.

– Vi får tacka Sandström att vi fortfarande leder, sa Brynäs Jesper Jensen i den andra periodpausen.

Gästerna spelade upp sig i tredje och jämnade ut spelet. Det vaskades fram en del lägen åt båda håll men båda målvakterna spelade inspirerat.

Brynäs ställs nu mot Linköping i kvartsfinalen. För Leksand väntar kvalspel och det står nu klart att det kommer att bli mot rivalen Mora.

– Vi ser fram emot den folkfest som kan bli mot Mora, sa Leksands tränare Per-Erik Johnsson till C More.

Kommande matcher:

  • Linköping-Brynäs, Lör 18 mars 18:00
  • Leksand-Mora, Ons 22 mars 19:15