Hemma
Rögle
RBK
Borta
Leksand
LIF

Rögle knep sista halmstrået

2 mars 2017 21:37
#RBKLIF

Rögle gjorde det man var tvingat till för att ha kvar chansen på att undvika kvalspel. Man besegrade Leksand på hemmaplan med 4-1 i en match där Rögle bjöd på ett högeffektivt powerplay.


Rögle fick en flygande start på matchen, när man satte högsta fart från start. Leksand hängde inte riktigt med i svängarna och drog på sig utvisningar. I spel fem mot tre kom också 1-0 till hemmalaget genom Cade Fairchild som prickade rätt via stolpen.

Spåelet jämnande ut sig eftersom och sakta skulle Leksand komma in i matchen och skapa ett par farligheter. Men det var ändå Rögle som återigen var näst på tur att måljubla. Jack Connolly var påpassligt framme och stötte in 2-0 på en retur från nära håll.

Från nära håll skulle dock också Leksand göra mål. Det var en rörig situation när spelare, klubbor och målvakt låg i en hög framför mål när Oskar Lang hittade pucken och tryckte in 2-1.

– Nu är det fullt ös som gäller, sa Lang till C More inför den tredje perioden.

Rögle forcerade in segern

Men det var mer Rögle som öste på mot slutet. Leksand blev tillbakapressat och Mattias From snodde pucken av Daniel Bertov i Leksand, kom fri och skickade in 3-1 via ribban. Det målet stängde matchen och när Bryan Lerg dessutom stänkte dit 4-1 i powerplay så var de tre poängen bärgade.

Kommande matcher:

  • Frölunda-Rögle, Lör 4 mars 16:00
  • Luleå-Leksand, Lör 4 mars 16:00