Hemma
Leksand
LIF
Borta
Örebro
ÖRE

Martin Johansson fixade blytung seger

4 februari 2017 18:44
#LIFÖRE

Martin Johansson såg med sina två mål till att Örebro slog Leksand och dessutom utökade avståndet till Dalaklubben i tabellen.


Viktiga poäng stod på spel när Leksand tog emot Örebro på lördagseftermiddagen. Inför mötet skiljde nio poäng mellan trettonplacerade Leksand och tabelltolvan Örebro. Efter dagens match ökades avståndet till tolv poäng.

Det märktes även på spelarna att det var ädla poäng som stod på spel i Tegera Arena inledningsvis. Den första akten var grinig, tajt och relativt cahnsfattig. Allra närmast ett mål kom gästernas Fredric Andersson på sitt friläge, men Atte Engren räddade.

I den andra perioden skulle målen komma. Först ut var hemmalaget när Martin Karlsson styrde in Ben Youds skott från blålinjen i powerplay. Sedan var det en annan Martin som stal showen, nämligen Örebros Martin Johansson. Bara 27 sekunder efter Leksands ledningsmål lirkade han in 1-1 och efter drygt halva den andra perioden styrde han elegant in 1-2 på Marcus Weinstocks skottpassning.

Hudacek spikade igen i tredje

I den tredje perioden kämpade Leksand med näbbar och klor för att få in pucken bakom Julius Hudacek, men den slovaliske landslagsmannen stod pall för Dalaklubbens forcering och räddade hela 17 skott i den tredje akten. Totalt blev det 38 räddningar för burväktaren.

– Vi blev alldeles för passiva i tredje och är rädda om ledningen. Det är bara att tacka (Julius) Hudacek för segern, men så där kan vi inte fortsätta. Det är klart att det är skönt och att poängen är viktiga, sa Örebros matchhjälte Martin Johansson i C More.

Kommande motståndare:

  • Leksand-HV71 Tis 14 feb 19:00
  • Örebro-Skellefteå Tis 14 feb 19:00