Grönberg inför Linköping - Leksand
inför match2017-01-18
Äntligen är det dags för hemmamatch igen. Tegera arena gästas för första gången den här säsongen av Linköping HC. Ett Linköping som inför matchen ligger på tredje plats i tabellen. -Vi har slarvat lite på slutet och blivit straffade för det - vi lär skärpa till oss, säger Martin Grönberg till leksandsif.se

Vad säger du om förre veckans två matcher? -Vi spelar helt okey, framför allt i Örebro. Men så blir det några misstag som vi straffas för direkt. Vi lär skärpa till oss och minimera misstagen framöver.

Supportrar runt om i landet sitter dagligen och räknar poäng och tabell. Hur bra koll har du på hur det ser ut? -Ganska bra koll. Vi vet att vi har Rögle bakom oss och att strecket finns inom räckhåll. Alla som varit i vår situation håller koll, säger man nått annat så ljuger man. Men det handlar också om att ha koll, men inte stirra sig blind på tabellen. Det är alltid fokus på nästa match och att bli bättre varje dag vi tränar.

Vad säger du om torsdagens motstånd? – Vi har mött dem två gånger borta, och en av matcherna gjorde vi bra – den andra kan vi glömma. Det gäller att fokusera hela matchen och, som jag sa tidigare, minimera antalet misstag. När man möter så här bra lag så blir man straffad direkt om man slarvar.

Vem tror du avgör? -Jag tror Lauridsen dunkar in minst en från blålinjen och att vi vinner med uddamålet, avslutar Grönberg innan det är dags för lunch på arenan.

Biljetter från 99 kronor

Till den här matchen, och även Leksand - Linköping 31/1, kan du köpa biljett för finfina 99 kronor. Det gör du direkt på vår biljettsite.

Emil Nilsen