"Måste höja oss rejält"
Herrlaget2017-12-14
– Vi måste höja oss rejält för att ta några poäng mot Södertälje i fredagens match. Det konstaterar tränaren Leif Carlsson inför andra hemmamatchen på tre dagar.

Onsdagens hemmamatch mot Västervik resulterade i en 5-3-seger, trots att det blåvita spelet inte riktigt var på topp.
– Det var en ganska medioker insats sett över 60 minuter. Visst ser man att killarna försöker, men vi tog lite för lång tid på oss när det gällde det mesta. Västervik fick komma över oss alldeles för enkelt, menar Leffe, vars lags insats alltså ändå räckte för tre poäng.
– Och det är vi så klart jätteglada för. Såna här matcher kommer att komma, och poängen från matcher där man inte har spelat bra, är ju i slutänden lika mycket värda som poäng från bra insatser. Problemet är att jag tycker att vi har haft för många matcher nu på slutet där vi inte har spelat så bra som vi borde.

Senaste matchen som ni spelade riktigt bra, enligt dig?

– Jag skulle säga BIK borta. Vi måste hitta tillbaka till det spelet.

Inför fredagens möte är Leksand tabellfyra, efter 45 poäng på 26 matcher. Gästande Södertälje ligger åtta med 38. Tabellen är jämn, och leksingarna har i skrivande stund endast tre poäng upp till Timrå och förstaplatsen.
– Fredagens match blir viktig för oss, som alla matcher, och vi ser fram emot att komma ut och spela inför hemmapubliken igen.

Vad tror du om matchbilden?

– Det kommer att bli en fartfylld hockeymatch mellan två bra lag. Förhoppningsvis kommer det att bli ett bra tryck i arenan också. Vi hade ju en period för ett tag sedan när vi spelade väldigt bra, och under dessa matcher var det ju också ett väldigt bra tryck här hemma i arenan. Publiken är väldigt viktig för oss, även om vi självklart ska kunna prestera lika bra när det inte är lika mycket folk på läktaren också.
– Sen har vi full förståelse för att folk inte har möjlighet att komma på alla matcher, speciellt så här i jultider, men den extra energi som vi kan få av publiken är verkligen viktig, menar Leffe, som samtidigt passar på att skicka en extra hyllning till fansen på ståplats.
– De är helt otroliga, och finns verkligen där för oss, i alla lägen. Det är få förunnat att ha en sådan klack.

Några frågetecken

När det gäller laget till fredagens match blir det troligtvis inga större förändringar jämfört med onsdagsmatchen.
– Vi har i stort sett samma spelare tillgängliga, bortsett från några frågetecken på grund av sjukdom/skada. Vi får se under fredagen vilka som finns tillgängliga.
Klart är dock att Borlängemålvakten Marcus Hellgren-Smed finns tillgänglig som backup om inte Tex Williamsson hunnit tillfriskna.

Hur ser statusen ut på de skadade spelarna?

– Den som är närmast spel är William Wikman. Han tränade för fullt med laget för första gången i dag sedan skadan. Om allt faller väl ut kanske han kan bli tillgänglig för spel redan nästa vecka.

Elin Broman