Derbyförlust på hemmais
Publicerad: 2022-08-14
Damlaget
Helgens andra match mot Brynäs resulterade för Leksands del i samma förlustsiffror som den första: 1-3. – Självklart tråkigt med förlust, men det finns ändå mycket positivt som vi kan ta med oss från den här matchen, säger backen Nathalie Lidman efter söndagens derby på hemmais.

Nathalie tycker att hennes lag inledde söndagens match alldeles för trevande.
– Ja, men det kändes trögt i början, och vi hade inte alls samma energinivå som jag tycker att vi visade upp i lördagens match.
I den andra perioden vann Brynäs skotten med hela 23-9.

Hur bra speglar det matchbilden?
– Vi hade det betydligt tuffare i den här matchen än i den i lördags, och Brynäs gjorde det bra samtidigt som vi var lite sega som sagt. Dock tycker jag verkligen att vi steppade upp och reste oss rejält i slutet av matchen. Vi spelade med bättre attityd och jobbade verkligen för varandra. Visst var det självklart tråkigt med en förlust, men… väldigt roligt att spela hockey igen! Så klart kommer det att ta några matcher innan vi spelar ihop oss och hittar rätt, men redan nu känns det verkligen som att vi har något väldigt bra på gång. Hela gruppen har väldigt roligt tillsammans, och spelet som vi visade upp i slutet av dagens match ska vi verkligen ta med oss och bygga vidare på.

Någon som stack ut lite extra?
– Många gjorde det bra, men en som förtjänar ett extra plus är vår målvakt Klara Larsson. Hon gjorde det jättebra, inte minst i den andra perioden när Brynäs hade väldigt stark press mot vårt mål.

Kommande helg fortsätter träningsmatchandet med dubbla matcher borta mot MoDo.

Elin Broman