• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Hemma
AIK
AIK
Borta
Leksand
LIF

"Dags för första poängen!"

10 oktober 2019 11:46
Damlaget

Åtta raka bortamatcher väntar damlaget. Först ut är helgens möten med AIK (fredag) och SDE (lördag).
– Vi närmar oss poäng hela tiden och jag hoppas och tror att vi kan ta första nu i helgen, säger assisterande tränaren Anton Bokull.


Hur bra koll har ni på motståndet?

– Det är två lag i mitten av tabellen som har gjort det bra hittills. AIK mötte vi på försäsongen och förlorade på sudden, så dom har vi väl lite koll på i alla fall. SDE har jag dålig koll på, men jag vet att dom har ett i princip helt nytt lag jämfört med förra säsongen och att dom verkligen har fått ett lyft. Det blir en intressant helg, säger Anton, vars lag inte spelar på hemmais förrän den 23 november.
– Nej precis, det är en lite speciell situation, men jag väljer att se det som något positivt. Nu har vi ju en jättebra möjlighet att komma ihop oss ännu bättre som grupp. Att vara iväg så här tillsammans, på bussresor, övernattningar och så vidare, det stärker gruppen på många sätt.

Trots att laget ännu inte spelat hem någon poäng denna säsong, ser Anton klara framsteg i spelet, och är säker på att den där efterlängtade första poängen kommer allt närmare.
– Allra senaste matchen, hemma mot MODO, den var inte bra, men utöver den tycker jag verkligen att vi har blivit bättre och bättre för varje match vi har spelat. Tar man näst senaste matchen till exempel, mot Luleå, tycker jag att vi gör en riktigt bra insats, inte minst i tredje perioden.

Känns det som att det finns ett tålamod i gruppen, trots tabelläget?

– Ja, men det tycker jag. Det känns som att vi alla är medvetna om situationen. Vi är ett ungt och till stora delar nytt lag, det tar tid att få allt att fungera, så är det bara. Sen är det klart att vi gärna hade haft någon poäng i alla fall, sju raka förluster sätter väl till viss del sina spår, så är det ju. Det är dags för första poängen nu.

Till helgens matcher saknas Elin Lundberg, Annie Silén, Samantha Hanson och Madeleine Hall.
– Elin och Madde har ju varit borta sedan tidigare, men nu är även Sam och Annie skadade. Det är tuffa avbräck, helt klart, men samtidigt är det ett bra läge för andra att kliva fram och ta mer ansvar. Jag tycker att vi har många spelare som är redo för det, så jag känner mig inte orolig.