• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Luleå för tunga för damerna

4 oktober 2019 23:20
Damlaget

Regerande svenska mästarna Luleå blev en för svår nöt att knäcka för det blåvita damlaget. Men trots många förluster i rad brinner kampviljan stark bland spelarna.
– Vårt lags styrka är att vi aldrig ger upp. Vi jobbar för varandra och snart lossnar det, säger Betty Jouanny.


När slutsignalen gick i Tegera arena hade Luleå vunnit med 6–3. Gäster kunde gå fram till hela 4–0 innan Leksands målproduktion kom igång. Efter fina fullträffar av Wilma Johansson och Kajsa Armborg kände sig Luleå tvungna att ta timeout.
– Där kände vi att vi var på gång och kanske kunde sätta ett mål till och sikta på 4–4, men då gjorde de sitt femte mål, säger anfallaren Betty Jouanny till hemsidan efter matchen.

Imponerad av sina unga spelare

Leksand fortsatte jaga och satte även 3–5, men med mindre än en minut kvar av matchen kom Luleås sjätte mål och slutresultatet 3–6 var med andra ord fastställt.
– Det var en rättvis seger för dem. De var bättre i dag.
Vinsten för Luleå innebar den sjätte raka förlusten för damlaget. Att det är tungt och jobbigt att förlora förnekar ingen, men tränare Lars Stenmark berättar stolt hur fint många av spelarna klarar den tuffa starten på säsongen trots att de är så unga.
– Det är fruktansvärt imponerande hur de hanterar det här. Många av dem har inte haft sådana här roller tidigare och det gäller för mig att hjälpa dem att orka driva sig själva och laget framåt. Jag är lyckligt lottad som får jobba med den här gruppen människor, säger han.
Vad är du mest nöjd med i spelet i dag?
– Att vi fortsätter förbättra oss i spelet utan puck och hela tiden arbetar för att skapa större hot framåt.

Tror på första poängen mot Modo

Betty Jouanny vill också lyfta fram just spelet i offensiv zon.
– Även om vi kanske saknade en del skott på mål i dag hade vi fint passningsspel och behöll pucken bra i offensiv zon. Det var bra backcheck också.
Vem av lagkompisarna vill du lyfta fram efter kvällens match?
– Wilma Johansson. Hon är en spelare som åker skridskor hela tiden och har bra fart. Hon gjorde sitt första mål och det var bra för henne, nu fortsätter hon säkert göra fler mål. Jag gillar att spela med henne, jag kallar oss Piff och Puff, haha!
I morgon väntar en ny match för Betty Jouanny, Wilma Johansson och resten av det blåvita laget. För motståndet för första gången den här säsongen står Modo.
– Jag tycker vi och Modo är lite lika. De åker mycket skridsko, ger inte upp och har precis som vi ett ungt lag. Det kommer att bli en tajt match. Modo är ett bra lag även om de förlorat många viktiga spelare. Jag tror våra första poäng kommer mot dem!