• Huvudsponsorer

Lördag Lör 28 September Sep
Söndag Sön 29 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Söndag Sön 24 November Nov
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Växjö
VLH

Nordsäter inför Växjö hemma

4 oktober 2019 14:25
Herrlaget

Dags för ny lördagsmatch med mycket folk på läktarna. Backen Lucas Nordsäter ser fram emot att ta sig an Växjö hemma i Tegera arena.
– Orkar vi ha långa anfall och snabba vändningar från egen zon blir vi svåra att slå, säger han till hemsidan.


Det är dagen efter Leksands sjunde match i SHL den här säsongen. En match som slutade 4–2 till Frölunda. En sur förlust, men enligt backen Lucas Nordsäter går det inte att gräva ner sig allt för mycket.
– Det var så klart deppigt direkt efter matchen, men nu känns det okej. Man får vara sur ett tag, men sedan får man gå igenom vad man själv gjort bra och dåligt för att sedan ladda om och fokusera på nästa match.

"Växjö har ett riktigt bra lag"

För nästa match kommer redan i morgon lördag då Växjö gästar Tegera arena. Eftersom det är så tätt mellan matcherna var det bara lätt träning som gällde i dag.
– Det var något av en rehabdag. Vi var bara på is en halvtimme med laget, även om det var många som körde extra efteråt. Det handlar mest om att köra av sig lite och få en skön känsla i kroppen, inte så mycket om att bli bättre tränade.
Växjö har inte inlett säsongen särskilt bra, är det speciellt att möta ett lag i poängnöd?
– Nja, det vet jag inte om jag skulle säga. Nu så här i säsongsinledningen kollar man inte så mycket på tabellen utan det gäller mest att hitta sitt eget spel. Växjö har ett riktigt bra lag och jag är övertygad om att de kommer att hitta sin grej.
Den viktigaste ingrediensen som Lucas Nordsäter vill se i spelet i morgon är mer energi och fart.
– Vi måste gå ut och göra det vi är bra på. Då är vi väldigt jobbiga att möta, speciellt när det är hemmamatch med många fans i ryggen. Så vi ska fortsätta spela som vi gjorde i början av serien helt enkelt. Vi ska inte visa någon respekt, utan gå ut stenhårt.

Tror på Ritola

Han är en av de flera unga blåvita backar som fått mycket beröm för sina insatser de första matcherna. Själv låter Lucas Nordsäter extra glad när han pratar om samarbetet med backkollegan August Berg där han menar att de två lyfter varandra och det är hela tiden tydligt vad de ska göra.
– Vi sätter varandra i bra dagar helt enkelt eftersom vi hjälper varandra och snackar där ute på isen. Och för egen del är det så klart jättekul att folk uppskattar det man gör. Jag tycker det har gått bra, det har varit små kliv varje match.
Till sist, vem i laget tycker du ser hetast ut inför i morgon?
– Jag tror jag säger Mattias Ritola. Han smällde in en i går och jag tror han blir riktigt het mot Växjö, så vi säger honom.
Lucas Nordsäter avslutar med en hälsning till alla blåvita supportrar.
– Hoppas det kommer mycket folk i morgon, det är extra kul att spela då!