Hemma
Leksand
LIF
Borta
HV71
HV71

Dags att kvittera i kvartsfinalen

22 februari 2019 08:18
Damlaget

I morgon är det måstematch mot HV71 igen. Vinner damerna den matchen är det kvitterat i kvartsfinalserien.
– Spelar vi som vi gjorde i söndags ska vi inte ha några problem att vinna, säger Danny Stone.


I söndags gjorde damlaget den match de var tvungen att göra och vann över HV71 i Jönköping med 3–1. Förlust där och säsongen hade varit över, men vinsten förra helgen innebär att det nu står 2–1 i matcher till HV71 och att chansen om semifinal fortfarande lever för de blåvita.
– Det kändes som vi helt enkelt ville mer i söndags än i de tidigare matchens. Vi insåg att vi måste börja vinna om inte säsongen skulle vara slut, säger kanadensiska anfallaren Danny Stone.
Så hur känns det nu inför morgondagens match?
– Det känns bra! Vi spelade riktigt bra i söndags och jag är övertygad att om vi fortsätter spela på det sättet så kommer vi att vinna i morgon. Vi är ett riktigt bra lag.

Varnar för HV71:s powerplay

När det kommer till svårigheterna med att spela mot HV71 tycker Danny Stone att det är svårt att utse någon enskild spelare som extra stort hot, utan menar att smålänningarna har ett starkt och komplett lag.
– De spelar bra tillsammans, så man måste alltid ha full koll på dem. De har också ett riktigt bra powerplay, så det gäller för oss att inte dra på oss för många utvisningar, för då kommer de att utnyttja det.
När det gäller det egna lagets insats vill Danny Stone egentligen bara ändra på en sak: fler mål.
– Vi måste göra mål på våra chanser. Alla matcher mot HV71 den här säsongen har varit målsnåla och jag tror att alla utom den i söndags har varit uddamålsvinster. Så det gäller att utnyttja de tillfällen vi skapar.

"Blir en jämn match"

Både matcherna i slutspelet och matcherna i SDHL:s grundserie de två lagen emellan har präglats av hög fart och mycket skridskoåkning. Och där hittar man troligtvis förklaringen till att matcherna både varit jämna och målsnåla.
– Vi kör så hårt och aggressivt mot varandra och det går så fort att det inte finns så mycket tid för att skapa perfekta målchanser. Därför måste vi också vara med på returer och ta varenda chans som går.
Vilka av dina lagkompisar tror du blir viktiga i morgon?
– Vår målvakt Julia Åberg. Spelar hon lika stabilt som hon brukar kommer det ge oss en väldigt bra möjlighet att vinna. Och så tror jag att Gracen Hirschy kan bli avgörande. Får hon en bra match så är hon viktig både defensivt och offensivt. Hon brukar ge mycket energi till resten av laget.
Till sist, vad blir det för resultat i morgon?
– Jag vet inte vad det blir för resultat, men det bli en jämn match. Som vi vinner.