Hemma
AIK
AIK
Borta
Leksand
LIF

Suddenseger - Nu väntar slutspel

2 februari 2019 20:39
Damlaget

UPPDATERAD TEXT:

Damlaget besegrade AIK med 2-1 efter förlängning i säsongens sista grundseriematch, och senare under lördagskvällen besegrades HV71 av MODO med 4-3.
Resultaten innebär att Leksand slutar som tabellfyra och HV71 som femma, vilket i sin tur gör att leksingarna får en hemmaplansfördel i den stundande kvartsfinalserien lagen emellan.


I lördagsmatchen mot AIK tog Leksand ledningen efter en halv periods spel, men hemmalaget kvitterade i mitten av period 2.
Efter en mållös tredje period kunde leksingarna sedan avgöra i powerplay, tre och en halv minut in i förlängningen.
– Andra perioden var inte bra, men i tredje tycker jag att vi skapade tillräckligt med chanser för att kunna avgöra under ordinarie tid. När den väl gick till förlängning var jag säker på att vi skulle vinna, lyder tränaren Uffe Hedbergs snabba version av hur matchen såg ut.

Kvartsfinalserien mot HV71 avgörs i bäst av fem matcher och drar igång den 13 februari, på Leksands hemmaplan.
– Den matchen kommer att spelas i Weda Skog Arena, eftersom det är Melodifestivalvecka i Leksand då, berättar Uffe Hedberg.
Därefter väntar matcher i Jönköping, 16 och 17 februari, och om inget av lagen har tagit tre raka segrar efter detta, avgörs det hela med en eller två matcher i Leksand, 23 och 24 februari.

Men först av allt väntar alltså en och en halv veckas träning på hemmais (för de spelare som inte spelar med Damkronorna i Ryssland).

Lagkapten Elin Lundberg säger så här inför det som väntar:
– Vi har gjort en bra säsong hittills, även om det så klart finns många detaljer som vi behöver finslipa. Nu ska vi se till att ladda om och verkligen vara redo när det är dags. Jag hoppas att så många som möjligt kan och vill komma och stötta oss.

Vad säger du om HV71 som kvartsfinalmotståndare?

– Det har varit tuffa och jämna matcher mellan oss och HV71 hela säsongen, ända sedan cupen i Trollhättan på försäsongen. Både HV och vi är lag som spelar med hög press och mycket fart, så det brukar bli väldigt roliga matcher mellan oss.

Deras främsta styrka vs er främsta styrka?

– HV har väldigt bra special teams, där spelar de bra. De har dessutom några individuellt riktigt skickliga spelare. Vår styrka är mer att vi har en jämnt lag och en större bredd. Vi kan gå runt på många spelare och alla är med och bidrar, det är väl egentligen det som har varit vår styrka hela säsongen.

Leksands facit efter 36 spelade grundseriematcher
Tabellfyra
65 poäng - 21 segrar - 1 oavgjord - 14 förluster
111-74 (+37) i målskillnad

SÅ SPELAS SLUTSPELET

Kvartsfinalspel: Lag 1-8 från SDHL deltar i kvartsfinalerna. Ettan möter åttan osv.
Lagen gör upp i bäst av fem matcher.

Semifinalspel: Vinnarna från kvartsfinalerna möts i bäst av fem matcher.

Finalspel: Vinnarna från semifinalen möts i bäst av fem matcher.

Se alla speldatum här!