Hemma
Leksand
LIF
Borta
Djurgården
DIF

Ny förlust mot Djurgården

26 januari 2019 22:00
Damlaget

Det blev nytt publikrekord, men ingen revansch mot Djurgården för Leksands damer. Gästerna vann den jämna matchen med 2–1.
– Det svänger för mycket i vårt spel, sa Anna Borgqvist efter matchen.


De goda nyheterna först: Leksands damlag har nu ett nytt publikrekord på hemmaplan. Det gamla rekordet på 1213 personer från SM-slutspelet 2014 rök all världens väg när 1709 personer kom för att titta på dagens möte mot Djurgården.
– Jättekul! Det är helt annorlunda att spela inför så här mycket publik. Man hör hur de hejar och hur de försöker lyfta oss när det går tungt. Det var ju synd att vi inte kunde leverera en seger i dag, sa Anna Borgqvist efter matchen.

Leksand började bäst

För det blev Djurgårdsvinst även i lagens andra möte den här helgen. Trots att Leksand precis som senast började bäst.
– Vi kom ut riktigt starkt och gör ju 1–0 i slutet av första perioden, men sedan tappar vi fart.
I går var det andra perioden som avgjorde matchen och det blev något av en repris i dag. För i andra perioden både kvitterade Djurgården och tog ledningen. Det andra målet kom genom straff med mindre än en minut kvar av perioden.
– När vi spelar som bäst är vi ett topplag, men mot Djurgården räcker det att man gör en liten grej och då kan det smälla. De kom på många kontringar och man får inte ge deras bästa spelare sådana chanser.
Hur var känslan inför tredje perioden?
– Vi sa i omklädningsrummet att det ju bara är ett mål. Så då kändes det som vi hade chansen.

Göteborg väntar i morgon

Men Djurgården kunde hålla undan sin ledning. För trots att Leksand pressade på, lyckades de inte få in pucken.
– Vi får inte så många klara lägen och även om vi har mycket puckinnehav i powerplay gör vi inga mål. Och gör man bara ett mål framåt är det svårt att vinna.
I morgon väntar helgens sista hemmamatch när seriejumbon Göteborg kommer på besök. Anna Borgqvist har målet klart: nu ska det bli tre poäng.
– Nu har vi haft två riktigt sura förluster, så nu vill vi ta revansch i morgon. Jag hoppas att en del av dem som var här i dag kommer i morgon också.