Hemma
Leksand
LIF
Borta
AIK
AIK

Sjunde raka för damerna

14 oktober 2018 22:42
Damlaget

Damerna tuffar på i SDHl. I kväll slog de AIK med 5–3 och tog sin sjunde raka seger.
– Vi skapade mycket i dag och satte våra chanser, säger Gracen Hirschy som gjorde det viktiga 4–3-målet när matchen stod och vägde.


Helgens enda match för damlaget kom i dag mot AIK. Laget har mött varandra en gång tidigare den här säsongen och då blev det en målrik historia som slutade 7–3 till de blåvita. Precis som den gången var det Leksand som startade bäst även i kväll.
– Jag skulle säga att den första perioden var en av våra bästa på hela den här säsongen. Vi spelade riktigt bra, slog bra passningar och hade hög fart, säger backen Gracen Hirschy.

Målexplosion i tredje perioden

I andra perioden föll Leksand tillbaka lite, men lyckades ändå göra ett mål framåt och enbart släppa in ett bakåt. Den stora målexplosionen kom istället i tredje perioden. Efter att Leksand dragit ifrån till 3–1 samlade AIK ihop sig och både reducerade och kvitterade fram till 3–3. Matchen stod och vägde länge när Gracen Hirschy klev fram med mindre än två minuter kvar av matchen.
– Det blev en kontring och jag fick pucken av Tawnya Guindon som passade mig. Första försöket missade jag, men sedan så satte jag min egen retur. Riktig skönt!

5–3 i tom kasse

AIK tog ut målvakten Anna Amholt i ett försök att komma ikappp, men istället kunde Anna Borgqvist sätta pucken i tomt mål och fastställa slutresultatet till 5–3. Sjunde raka segern med andra ord.
– Vi försöker hela tiden spela vår bästa hockey oavsett vem vi möter. Det är klart det är skillnad på tempo mot Luleå och mot SDE till exempel, men det gäller att anpassa sig.
Vad är det som avgör matchen?
– Vi hade bra fart både på skridskorna och pucken. Och vi skapade många chanser. En annan viktig sak var också att vi kunde komma tillbaka efter att de kvitterade. Vi började inte hänga med huvudena, utan vi fortsatte kämpa.
Vem av dina lagkompisar tycker du förtjänade extra beröm i kväll?
– Tawnya Guindon var riktigt bra, hon gjorde ett mål och en assist. Hon stod ofta rätt placerad och hade bra fart på pucken.

Leksand på andra plats

I och med kvällens seger befäster Leksand sin andraplats i en visserligen rejält haltande tabell. Gracen Hirschy säger dock att placeringen inte är så viktig just nu.
– Nej, vi försöker inte att fokusera på det så mycket nu. Vi har sagt att vi vill hamna bland de fyra främsta, men exakt var vi ligger blir viktigare längre fram under säsongen.
På onsdag är det dags för nästa match. För motståndet står Brynäs, ett lag Gracen Hirschy trots att hon gör sin första säsong i den blåvita tröjan redan känner till väl.
– Ja, vi har spelat riktigt ofta mot dem eftersom vi mötte dem flera gånger under försäsongen. Det kommer bli ett rejält slag, men vi vet hur vi ska spela för att vinna.